• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

ECHTZZP gaat wetenschappelijk onderzoek doen naar de zwerm zzp'ers

Onderzoeksplatform ECHTZZP is live gegaan. ECHTZZP is gericht op actieve participatie van zzp'ers in onderzoek naar de drie levensbehoeften van een zzp'er. Door een groep van minimaal vijfduizend zzp'ers bij elkaar te brengen wil ECHTZZP dat er wetenschappelijke onderzoeksresultaten zijn waar iedere zzp'er zich in herkent.

Onderzoeksplatform ECHTZZP is live gegaan. ECHTZZP is gericht op actieve participatie van zzp'ers in onderzoek naar de drie levensbehoeften van een zzp'er.

Door een groep van minimaal vijfduizend zzp'ers bij elkaar te brengen wil ECHTZZP dat er wetenschappelijke onderzoeksresultaten zijn waar iedere zzp'er zich in herkent. De maandelijkse ZZP-Index gaat aangeven hoe de zzp'er ingepast is in de arbeidsmarkt en economie. De rest is dan aan beleidsmakers en politiek Den Haag.

KIZO
ECHTZZP is een onderdeel van het Kennis Instituut Zelfstandig Ondernemerschap (KIZO) dat samenwerkt met alle partijen die te maken hebben met zzp'ers. De wetenschappers aangesloten bij KIZO komen onder andere van de Universiteit Nyenrode, Utrecht en Tilburg. Met de lancering van ECHTZZP ontstaat een uniek netwerk voor alle zzp'ers in Nederland die een actieve bijdrage willen leveren aan onderzoek naar de steeds groter wordende zwerm van zzp'ers.

Tijdens de Dag van de Zelfstandigen op 20 maart jongstleden heeft het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) samen met drie partijen Rabobank, Nationale-Nederlanden en KPN een convenant ondertekend om deze nieuwe manier van onderzoek mogelijk te maken.

Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderbouwd onderzoek levert expertise op over de zwerm zzp'ers wat uiteindelijk een positieve bijdrage zal leveren aan de te voeren lobby richting politiek Den Haag, aldus PZO.

"Uiteindelijk gaat het om de verbinding met alle zzp'ers. Met ECHTZZP willen we dan ook dat het onderzoek binnen ECHTZZP richting geeft aan beleid, gericht op de nieuwe manier van werken. Beleid dat gemaakt is met zzp'ers en getoetst door zzp'ers met een sterke wetenschappelijke onderbouwing ", aldus Robbert Brantz, directeur van stichting KIZO.

De zzp'er bestaat niet! ZZP'ers zijn allemaal individuen en zijn niet over een kam scheren. Wanneer zzp'ers zich aansluiten bij ECHTZZP van KIZO, kan duidelijk worden gemaakt wat de zwerm zzp'ers beweegt. Hartenkreten en behoeftes van zzp'ers die binnen ECHTZZP de kop opsteken krijgen de aandacht.

Ben jij ook benieuwd? Bezoek ECHTZZP dan via deze link en meld je aan!

Blogs

ZZP Agenda