gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

De VAR verdwijnt per 1 mei 2016

27 januari 2016

De zogenoemde Verklaring arbeidsrelatie (VAR) voor zzp'ers heeft zijn langste tijd gehad. Een meerderheid in de Eerste Kamer steunde dinsdagavond de afschaffing per 1 mei 2016. Staatssecretaris Wiebes krijgt akkoord van de Eerste Kamer voor zijn wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. De stemming is volgende week, maar zeker is dat de wet aangenomen gaat worden. Dat betekent dat de VAR definitief verdwijnt.

Er komt een overgangstermijn van een jaar tot 1 mei 2017. Een jaar waarin er vooral veel voorlichting komt en nog weinig handhaving.

VAR-verklaring

De huidige VAR-verklaring is een verklaring die zelfstandigen kunnen aanvragen bij de Belastingdienst en is bedoeld om bedrijven duidelijk te maken of zij loonheffing moeten inhouden en betalen over inkomsten van zzp'ers.

De VAR wordt vervangen door modelovereenkomsten en worden afgesloten door de zzp'er en de opdrachtgever. Zij spreken duidelijk af dat de zzp'er zelfstandig beslissingen neemt, en bijvoorbeeld niet zoals een werknemer instructies en werktijden moet opvolgen.

Impact

De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties zet de contractuele verhoudingen tussen opdrachtgevers, zelfstandigen en bemiddelaars in een ander daglicht. Hoe groot de impact is op de markt voor zelfstandigen, daar verschillen de meningen over. Mogelijk valt dat wel mee. Het is in ieder geval belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de veranderingen.

zzpmodelovereenkomsten.nl

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan gratis aan op www.zzpmodelovereenkomsten.nl. Je kunt via deze website deze modelovereenkomsten samenstellen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord