gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

De Belastingdienst komt met nieuw portaal voor aangifte

3 december 2018

Sinds 3 januari 2019 kun je bij de Belastingdienst terecht op een nieuw ondernemersportaal. Via 'Mijn Belastingdienst Zakelijk' kunnen zzp'ers en eenmanszaken aangifte doen, maar ook aangiften corrigeren, wijzigingen aanbrengen of de inhoud en historie van aangiften bekijken.

Ook een opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) kan via het nieuwe portaal ingediend worden, net als het wijzigen of opgeven van rekeningnummers. Ga hier direct naar Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Het nieuwe portaal is in eerste instantie alleen voor zzp'ers. Het doel is wel om het in de loop van 2019 ook voor aangiften voor btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting te doen.

Wat is er nieuw?

  • Mijn Belastingdienst Zakelijk werkt beter op tablets en smartphones dan het huidige portaal voor ondernemers.
  • Vanaf 3 januari 2019 log je in als zzp'er of eenmanszaak met jouw DigiD in op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Later in het jaar kunnen andere ondernemers gaan inloggen met eHerkenning. Inloggen met DigiD of eHerkenning is makkelijk en veilig.
  • Je kunt jouw aangifte tussendoor opslaan.
  • Als je je aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk opstuurt, kun je die daar altijd inzien.

TIP Lees hier meer over het (voor het eerst) doen van je btw-aangifte.

Bron: de Belastingdienst.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord