• Laatste update:
 • Plaatsingsdatum:

Crowdfunding voor Impact | HUB Amsterdam lanceert het Impactmakers Fund

Wie wil het niet? Een schoner milieu, betere zorg voor ouderen, minder werkloosheid. Impact ondernemers pakken deze problemen aan met innovatieve oplossingen en slimme business modellen. Dat vergt moed en medestanders. Daarom moedigen wij ze aan. Jij ook?

Wie wil het niet? Een schoner milieu, betere zorg voor ouderen, minder werkloosheid. Impact ondernemers pakken deze problemen aan met innovatieve oplossingen en slimme business modellen. Dat vergt moed en medestanders. Daarom moedigen wij ze aan. Jij ook?

Er is geen tekort aan ideeën om de wereld te verbeteren. Maar wel aan een goede infrastructuur voor de ondernemers die hier dagelijks mee bezig zijn. Wij noemen ze 'impactmakers'.

 • Bieke ontwikkelt een dienst (app) voor verzorgers van kinderen met extreme allergieën zodat ze zorgeloos kunnen opgroeien.
 • Henry werkt samen met multinationals, overheid en familiebedrijven om NOx neutraliserende verf te testen en op de markt te brengen.
 • Rima maakt unieke design kleding van ongebruikte rest-stukken uit de kledingindustrie en vintage kleding.

Het aantal startende impactmakers in Nederland groeit. Al 5 jaar komen ze bij Impact Hub Amsterdam. Daar vinden ze inspirerende collega’s, begeleiding bij het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen, een werkplek en een investeerdersnetwerk om te starten.

Impact Hub Amsterdam - een community van impactmakers
Impact Hub is ontstaan uit een club ondernemers die samen optrekken om maatschappelijke problemen aan te pakken. Vijf jaar geleden startte Impact Hub Amsterdam - zonder subsidie of overheidssteun - mogelijk gemaakt door betaalde lidmaatschappen van alle ondernemers die er gebruik van maken.
We begonnen klein, maar met grote ambities en een innovatief business model. Inmiddels zijn er 40 Impact Hubs wereldwijd met meer dan 7000 leden. Daar omheen bevinden zich wereldwijd een grote en trouwe ring van volgers, bewuste kopers en mensen die op hun manier bijdragen aan een socialere en duurzamere samenleving. Zo heeft zich een snel groeiend ecosysteem gevormd van mensen die in actie komen voor een positieve impact op onze samenleving. Het wordt steeds zichtbaarder dat we samen veel bereiken. Want, zoals we zeggen bij Impact Hub Amsterdam: "Another world is not just possible, it is already happening!" Doe mee!

Samen impactmakers aanmoedigen
Om te zorgen dat jaarlijks tientallen extra impactmakers een vliegende start kunnen maken breid Impact Hub uit:

 1. een ruimer programma-aanbod met toegang tot nieuwe business modellen, mentoren en investeerders,
 2. een grotere locatie in het Westerpark in Amsterdam
 3. en we starten het Impactmakers Fund.

Dit fonds is voor impactmakers die nog in het idee stadium zijn, maar niet de kennis hebben dit om te zetten in een werkend verdienmodel, of het geld om mee te doen aan onze programma's. Dat kunnen (net afgestudeerde) studenten zijn, werkelozen of mensen van achtergestelde achtergronden, die vaak geheel alleen in de avonduren aan hun plannen werken. Voor hen is de drempel om te investeren in hun start-up te hoog, waardoor hun ondernemingen niet van de grond komen.

Als community kunnen we met het Impactmakers Fund deze impactmakers helpen. Help je mee? Om het Impactmakers Fund te starten hebben we €10.000 nodig.

Doe mee: koop een cadeau met impact
Voor jouw bijdrage ontvang je een cadeau van een impactmaker uit onze community + 2 kaarten voor het openingsfeest op onze nieuwe locatie in het Westerpark op 21 november 2013! Je gehele bijdrage gaat naar het Impactmakers Fund. Samen gaan we voor een maximale impact! Alle producten verspreiden dezelfde positieve boodschap dat het anders kan. Wellicht geef je het iemand cadeau, of vraagt iemand waar je het gekocht hebt, waardoor de boodschap nog weer verder reikt. Het is tijd om te laten zien welke impact jij wil hebben op de samenleving. #Hello Impact! De cadeaus zijn speciaal voor deze campagne beschikbaar gesteld door de Impact Hub community.

Hoe werkt het Impactmakers Fund?
Met het Impactmakers Fund kunnen we nog meer startende impactmakers aanmoedigen. Dat betekent niet dat we ze geld geven. Door middel van die fonds kunnen we ze toegang bieden tot kennis over nieuwe business modellen, een netwerk van mentoren en investeerders, een werkplek en een inspirerende community van impactmakers; kortom, de juiste infrastructuur.

 • Mensen met een goed idee - maar weinig middelen - kunnen een voorstel indienen voor een ‘Impactmakers scholarship’. Het idee moet ondernemend zijn en een positieve duurzame en/of sociale impact op de maatschappij hebben. Ook mensen uit kansarme milieus en studenten krijgen hierdoor een kans.
 • Met het scholarship krijgt je toegang tot een Impact Hub programma naar keuze (het scholarship voorziet in max 50% van de kosten, de impactmaker committeert zich met een eigen financiële bijdrage van min 50%)
 • Bijdragers aan het fonds worden op de hoogte gehouden via kwartaal-updates van de impactmakers en een jaarverslag
 • Het fonds blijft zich aanvullen door onder meer de jaarlijkse bijdrages van gecommitteerde partners, een jaarlijks % van de winst van Impact Hub Amsterdam, vrijwillige bijdragen van leden en scholarship alumni en opbrengsten van speciale Impact Hub evenementen.

Je kunt meedoen door op deze link te klikken.

 

impactmakersfund

Blogs

ZZP Agenda