gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Cijfers KVK: meer startende ondernemers, 93% start als zzp'er

9 augustus 2013

De kamer van koophandel publiceerde deze week de laatste cijfers uit het handelsregister. Opvallend is de stijging van het aantal startende zzp'ers. In de eerste 7 maanden van 2013 startte bijna 81.000 een onderneming. In de maand juli een stijging van 5,5% t.o.v. 2012. Van de nieuw ingeschreven starters, startte 93% als zzp'er.

De kamer van koophandel publiceerde deze week de laatste cijfers over startende ondernemers in 2013. Opvallend is de stijging van het aantal startende zzp'ers. In de eerste 7 maanden van 2013 startte bijna 81.000 een onderneming. In de maand juli een stijging van 5,5% t.o.v. 2012. Van de nieuw ingeschreven starters begonnen 93% als zzp'er aan een nieuwe uitdaging.

Starten als zzp'er onverminderd populair
Het starten van een onderneming blijft populair ondanks of juist vanwege de economische omstandigheden. Opvallend is een piek in het aantal starters in de maand juli, totaal 9988 personen schreven zich in als starter, 5,54% meer dan in de maand juli vorig jaar.

Inschrijvingen (tot) juli 2013

overichtstartendeondernemers2013kvkzzp

Opvallend aantal startende zzp'ers
Het aantal startende startende zzp'ers is maarliefst 93% van het totaal aantal starters. Dit onderstreept maar weer eens dat er nog genoeg Nederlanders de stap naar het ondernemerschap daadwerkelijk nemen, ondanks of juist vanwege de crisis. Overigens staakten 8724 zzp'ers in juli hun onderneming waardoor er netto 1754 nieuwe ondernemers toe werden gevoegd aan het leger zzp'ers.

In- en uitschrijvingen per rechtsvorm juli 2013

cijfersrechtsvormondernemingkvkzzp

 

Bron: KVK

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord