• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

BrightPensioen opgericht voor en door zzp'ers gelanceerd

Op donderdag 12 februari 2015 wordt BrightPensioen gelanceerd. BrightPensioen is opgezet door zelfstandigen die de bestaande pensioenoplossingen voor zzp’ers niet aantrekkelijk vonden.

Op donderdag 12 februari 2015 wordt BrightPensioen gelanceerd. BrightPensioen is opgezet door zelfstandigen die de bestaande pensioenoplossingen voor zzp’ers niet aantrekkelijk vonden.

De initiatiefnemers vonden het vreemd dat ze voor hun pensioen perse bij een bank of verzekeraar moesten aankloppen. ‘Waarom kunnen we dit niet gewoon zelf doen’ vroegen ze zich af en besloten deze mogelijkheden te onderzoeken. Het resultaat is BrightPensioen, de eerste pensioeninstelling die eigendom van de deelnemers wordt. Er zijn dus geen vakbonden, verzekeraars of banken bij betrokken. Zelfs niet voor de financiering, want BrightPensioen is gefinancierd door crowdfunding en door de oprichters zelf.

Wat maakt BrightPensioen daarnaast uniek?
BrightPensioen is de eerste aanbieder die een vaste vergoeding vraagt voor haar dienstverlening. De inleg van de deelnemers wordt daardoor in zijn geheel gebruikt voor pensioen en tegen kostprijs belegd. BrightPensioen verdient niet aan het pensioenvermogen van de deelnemers maar aan een jaarlijks lidmaatschap van € 210. Hierdoor is BrightPensioen niet voor iedere zzp’er geschikt. BrightPensioen is interessant voor mensen die zo’n € 2000 of meer per jaar opzij kunnen (en willen) zetten. En hoe meer je inlegt, hoe interessanter het wordt.

Hoe werkt het?
Als je je inschrijft als deelnemer wordt je voor € 100,- aandeelhouder. Je krijgt een online pensioenrekening en beslist je zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt en wanneer je met pensioen wilt. BrightPensioen incasseert jouw periodieke inleg, maar dit kun je op ieder moment wijzigen. Tien dagen voordat er geïncasseerd wordt, krijg je hiervan bericht en kun je je inleg verhogen of verlagen. Er wordt belegd in het Bright LifeCycle fonds en tien jaar voor de door jou aangegeven pensioendatum wordt automatisch het risico afgebouwd.

Lancering 12 februari
BrightPensioen kreeg afgelopen december de vergunning van de Autoriteit Financiële Markten en heeft inmiddels de eerste tachtig klanten ingeschreven. De feestelijke lancering moet echter nog plaatsvinden en dat gebeurt op 12 februari in de Gummmbar in Amsterdam. Tijdens dit event worden de status en plannen van BrightPensioen toegelicht, wordt de nieuwe website gelanceerd en is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Maar het wordt ook een leuk feestje met muziek, drankjes en hapjes.

Wil jij erbij zijn?
Voor dit evenement worden alle crowdfunders en klanten van BrightPensioen uitgenodigd. Maar omdat BrightPensioen partner wordt van ikwordzzper mogen we 25 zzp’ers uitnodigen die het leuk en/of interessant vinden hierbij aanwezig te zijn. Als dit voor jou geldt, stuur dan een e-mail naar info@brightpensioen.nl.

Wil je weten wat het verschil is tussen het BrightPensioen en het pensioen van FNV, ZZP en PZO? Bekijk hier de verschillen.

Blogs

ZZP Agenda