gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Betalingsproblemen door coronavirus? Uitstel van betaling mogelijk voor zzp’ers

16 maart 2020

Om de gevolgen van het coronavirus voor zzp'ers te verzachten, neemt de Belastingdienst maatregelen. Bent je of zzp’er en heb je betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kun je de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Ook kun je jouw te betalen voorlopige aanslag aanpassen.

Om de gevolgen van het coronavirus voor zzp'ers te verzachten, neemt de Belastingdienst maatregelen. Bent je of zzp’er en heb je betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kun je de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Ook kun je jouw te betalen voorlopige aanslag aanpassen.

Hoe vraag je uitstel aan?

Je kunt voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting/btw en loonbelasting bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

Stuur daarvoor een brief (leuker kunnen ze het niet maken wel ingewikkelder) aan de Belastingdienst. In de brief vraag je om uitstel van betaling en leg je uit hoe je door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. De invorderingsmaatregelen worden dan gestopt.

Je leest verderop welke overige voorwaarden hier voor gelden. Een boete voor niet op tijd betalen van btw of loonbelasting hoef je niet te betalen.

Verlaging van jouw voorlopige aanslag

Verwacht je een lagere winst door de uitbraak van corona en betaal je nu een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan kun je voorlopige aanslag wijzigen, zodat je direct minder belasting betaalt. Verlaag daarvoor jouw inkomsten.

Voor de inkomstenbelasting wijzig je de voorlopige aanslag via Mijn Belastingdienst.

UPDATE 24 maart: Geen verklaring (meer) nodig van accountant

De Belastingdienst gaat direct en zonder aanvullende voorwaarden drie maanden uitstel van betaling van onder meer inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en btw geven. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is voor die aanvraag geen aanvullende verklaring van een accountant nodig, om aan te kunnen tonen dat uitstel vanwege de coronacrisis nodig is. Het uitstel kan nu dus ook zonder zo’n verklaring worden aangevraagd.

Meer informatie over deze uitstelregeling en hoe die uitstel aangevraagd kan worden staat op deze pagina van de Belastingdienst.

Stuur jouw verzoek om uitstel met motivering naar:

Belastingdienst
Postbus 100
6400 AC Heerlen

Corona helpdesk en Corona ZZP Scan

De regelingen en tegemoetkomingen van de overheid voor zzp'ers zijn veelomvattend en voortdurend aan verandering onderhevig. Wil je weten op welke regelingen uit Corona Noodfonds Steunpakket jij recht hebt? Met de ZZP Corona Scan heb je binnen 5 minuten inzicht. Start ZZP Corona Scan.

Ben je lid van Het Ondernemerscollectief? Dan kun je ook onze Cornona helpdesk vragen om hulp of meer informatie. 

 

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord