gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Belastingdienst introduceert schijnzelfstandigheid check

1 april 2016

Ongeveer 40% van de recent gestarte zzp'ers blijkt vaak achteraf geen ondernemer voor de inkomstenbelasting te zijn. Maar ook ondernemers die al langer bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven, voldoen niet altijd aan de criteria. De Belastingdienst komt daarom met de OndernemersCheck, een mogelijkheid om te checken of je wel of niet schijnzelfstandig bent.

OndernemersCheck

Of je voor de Belastingdienst ondernemer bent, hangt van de situatie af. De Belastingdienst heeft daarom de OndernemersCheck ontwikkelt. Met deze check kom je er in maximaal 20 vragen achter of je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Verstandig is om deze check ieder jaar vlak voor de inkomstenbelasting te doen. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Persoonlijke aandachtspunten

De Belastingdienst geeft ook direct een aantal persoonlijke aandachtspunten. Zodat je weet waaraan je moet voldoen én waaraan je kunt werken om door de Belastingdienst te worden gezien als ondernemer voor de inkomstenbelasting.

Het aantal zzp’ers blijft maar groeien

De OndernemersCheck is ontwikkeld om het hoge aantal (startende) ondernemers inzicht te geven in de eigen situatie. In 2015 zijn er alleen al 188.000+ nieuwe bedrijven gestart in Nederland. Dat is 1% meer dan in 2014. Hierbij ging het om 117.482 zzp’ers. Deze groep zzp’ers heeft nu zelf de mogelijkheid om de eigen situatie in kaart te brengen.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord