• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Belangenorganisaties voor zzp'ers overhandigen petitie behoud zelfstandigenaftrek

Gistermiddag is de petitie voor het behoud van de zelfstandigenaftrek aan Sybrand Buma en Alexander Pechtold van oppositiepartijen CDA en D66 overhandigd door o.a. de ZZP-organisaties Zelfstandigen Bouw en FNV Zelfstandigen. Enkele weken geleden riepen zij via de gezamenlijke website www.zzp-protest.nl hun achterban op om te protesteren tegen de dreigende afschaffing van de zelfstandigenaftrek door het Kabinet. In korte tijd gaven meer dan 66.000 zzp’ers gehoor aan deze oproep.

Gistermiddag is de petitie voor het behoud van de zelfstandigenaftrek aan Sybrand Buma en Alexander Pechtold van oppositiepartijen CDA en D66 overhandigd door o.a. de ZZP-organisaties Zelfstandigen Bouw, FNV Zelfstandigen.

Enkele weken geleden riepen zij via de gezamenlijke website www.zzp-protest.nl hun achterban op om te protesteren tegen de dreigende afschaffing van de zelfstandigenaftrek door het Kabinet. In korte tijd gaven meer dan 66.000 zzp’ers gehoor aan deze oproep.
 
“Afschaffing van de zelfstandigenaftrek is een keiharde klap in het gezicht voor meer dan 700.000 zzp’ers, die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie en garant staan voor groei. Deze lastenverzwaring staat haaks op het stimuleren van ondernemerschap en treft in deze tijden van crisis alle zelfstandig ondernemers; ook degenen die op een gezonde manier hun onderneming opbouwen en leiden ”, aldus een woordvoerder van de ZZP-organisaties.
 
De ZZP-organisaties zijn verheugd dat beide oppositiepartijen dit protest tegen de afschaffing van zelfstandigenaftrek ondersteunen. De samenwerkende organisaties hebben aan Buma en Pechtold gemeld mee te willen werken aan een alternatief tot verbetering van het fiscale klimaat voor zelfstandigen en willen hierover ook graag het gesprek aangaan met het Kabinet.
 
Sybrand Buma, fractievoorzitter van het CDA: “Het is de eerste keer dat wij een petitie namens zzp'ers en zzp-organisaties in ontvangst mogen nemen. Dit is op zichzelf staand al bijzonder en belangrijk te noemen en geeft aan dat het oude denken in werkgevers en werknemers niet meer van deze tijd is. De zelfstandigenaftrek is een essentieel onderwerp voor zzp'ers. Niet alleen werken zzp'ers hard om hun onderneming optimaal voort te kunnen zetten, daarnaast moeten zij alles zelf regelen en voelen zij niet alleen de gevolgen van de crisis maar is het ook moeilijker om opdrachten binnen te halen. De CDA wil graag samen met de zzp organisaties strijden om zzp'ers een volledige plek te geven in de maatschappij, niet alleen ten aanzien van de zelfstandigenaftrek, maar ook op andere dossiers zoals pensioen, hypotheek en arbeidsongeschiktheid.”
 
Petitiebehoudzelfstandigenaftrek1Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66: “Ik praat graag constructief verder met de zzp organisaties over essentiële zzp dossiers. Het is vreemd dat juist in deze tijd zzp'ers veel te weinig op het netvlies van het Kabinet staan. Het is tijd om de moderne arbeidsmarkt te hervormen. Men moet lef tonen om zaken structureel te kunnen veranderen. Het meest belangrijke voor de mens is momenteel werk en inkomen. Het zijn bij uitstek zzp'ers die dit geheel voor eigen rekening en risico realiseren. Zzp'ers zouden daarom veel meer centraal moeten worden gesteld in plaats van als afsluitpost te worden gezien van de begroting. Het zoeken naar argumenten om de begroting aan te pakken en schijnconstructies tegen te gaan, mag niet ten koste van bewuste zzp'ers gaan.”

Blogs

ZZP Agenda