• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Belangenorganisaties voor zzp'ers bundelen krachten tegen bezuinigingen

Diverse belangenorganisaties voor zzp'ers, waaronder onze partner Zelfstandigen Bouw, hebben gezamenlijk acties gestart tegen de Kabinetsplannen om de zelfstandigenaftrek af te schaffen

Diverse belangenorganisaties voor zzp'ers, waaronder onze partner Zelfstandigen Bouw, hebben gezamenlijk acties gestart tegen de Kabinetsplannen om de zelfstandigenaftrek af te schaffen. De ZZP-organisaties gaan niet akkoord met de voorgenomen bezuinigingen en starten daarom gezamenlijk een website: www.zzp-protest.nl.

500 miljoen
Via deze website worden zelfstandig ondernemers opgeroepen een petitie te ondertekenen die aangeboden wordt aan de verantwoordelijke minister. Het kabinet is van plan om 500 miljoen te bezuinigen op de aftrekposten voor ondernemers. Hiermee dreigt een flinke lastenverzwaring voor zelfstandigen.

CBS
Uit onderzoek van het Centraal Bureau Statistiek is al gebleken dat zelfstandigen het meest aan koopkracht hebben ingeleverd. Als de nieuwe bezuinigingen op de aftrekposten doorgaan zullen zelfstandig ondernemers nog eens 200 tot 300 extra per maand aan koopkracht inleveren. Zelfstandig ondernemers kunnen op www.zzp-protest.nl hun protest en steunbetuiging kenbaar maken en de petitie ondertekenen. Om één krachtig protest te verzamelen roepen de gezamenlijke ZZP-organisaties de 1.2 miljoen zelfstandigen op de petitie te ondertekenen.

Blogs

ZZP Agenda