• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Barteren 2.0, ruilhandel in een nieuw jasje met Bartstart.nl

Sinds een paar jaar lijkt geld een minder belangrijk betaalmiddel te worden in de huidige economie. Er zijn steeds meer mensen die met spullen of een wederdienst willen betalen. Maar waar vinden deze mensen elkaar?

‘Het gaat niet om geld, maar om waarde’

Lancering barterplatform blaast oudste vorm van betalen nieuw leven in

Sinds een paar jaar lijkt geld een minder belangrijk betaalmiddel te worden in de huidige economie. Er zijn steeds meer mensen die met spullen of een wederdienst willen betalen. Maar waar vinden deze mensen elkaar? Dit vroeg ondernemer Niels Perik zich ook af: ‘Een dergelijke ontmoetingsplek bestond nog niet, maar de behoefte was er wel’. Daarom heeft hij op 17 april 2013 een online barterplatform gelanceerd: Bartstart.

Niels: ‘Het verschil tussen ruilen en barteren is dat je met ruilen dezelfde dingen tegen elkaar uitwisselt, zoals je dat vroeger deed op het schoolplein’. Iets wat jij eenvoudig kunt doen, kan voor een ander heel waardevol zijn. Op de website www.bartstart.nl kunnen mensen elkaar vinden die graag hun spullen of talenten willen barteren. Zo kan jij jouw spullen of talenten aanbieden en terugvragen van de ander. Wanneer je hier samen uitkomt, heb je een barterdeal gesloten.

Om deze vrije vorm van handelen zo veel mogelijk te stimuleren, is Bartstart gratis te gebruiken.

Blogs

ZZP Agenda

juni
25
juni
26