• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Anders werken oplossing voor zzp'ers

Ruim 200 bedrijven en zelfstandigen hebben de afgelopen drie jaar de handen ineengeslagen door deel te nemen aan een Anders Werken-netwerk, waarbij gewerkt wordt op zogenoemde flexibele werkplekken naast – of in plaats van – eigen kantoorpanden. Het initiatief heeft geleid tot nieuwe en cross-organisatorische samenwerkingen

Ruim 200 bedrijven en zelfstandigen hebben de afgelopen drie jaar de handen ineengeslagen door deel te nemen aan een Anders Werken-netwerk, waarbij gewerkt wordt op zogenoemde flexibele werkplekken naast – of in plaats van – eigen kantoorpanden.

Het initiatief heeft geleid tot nieuwe en cross-organisatorische samenwerkingen. Woensdag start een nieuwe campagne met als doel 50 nieuwe bedrijven aan het Anders Werken-netwerk toe te voegen.

Initiatiefnemer achter het Anders Werken is Marinel van de Velde. Terwijl de roep om innovatief en flexibel ondernemerschap steeds groter wordt sinds de crisis in Nederland voelen veel ondernemers zich juist beperkt door de inflexibiliteit en blokkerende werking van wat van de Velde facilitaire “rompslomp” noemt: kantoorruimtes, ontvangstruimtes, schoonmaak, licht, internet. Maar het Nieuwe Werken of Thuis Werken zijn vooral oplossingen die gezocht worden binnen de muren van het eigen bedrijfspand of de eigen woning. En daarmee geef je het probleem nog steeds niet werkelijk uit handen.

Daarom richtte van de Velde Swung House op. Een flexkantoor of Smart Work Center waar ondernemers flexibel kunnen werken en ruimtes kunnen huren – van conferentiezaal tot stilteruimte – zonder de facilitaire zorgen. Doordat inmiddels ruim 200 bedrijven gebruik maken van Swung House bevinden (grote) bedrijven en zelfstandigen zich samen onder één dak en vormen een nieuw zakelijk netwerk. Met nieuwe samenwerkingen en innovatiekracht tot gevolg.

Van de Velde faciliteert daarmee niet alleen werkplekken, maar ook netwerk-plekken: “We organiseren bijvoorbeeld Ronde Tafelbijeenkomsten, MKB-lunches en masterclasses. Mijn doel is een zo groot mogelijk netwerk te creëren. Dat zorgt voor innovatie en voldoende slagkracht om te laten zien dat werken ook echt anders kan. En om dit netwerk levendig en vernieuwend te houden start woensdag de campagne van Swung House waarbij we met behulp van crowdfunding op zoek gaan naar 50 nieuwe bedrijven voor wie Swung House de perfecte werkplek is.”

Meer informatie over Swung House? Kijk op www.swunghouse.nl

Blogs

ZZP Agenda