gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

50.000 zzp'ers erbij in 2014 | minder faillissementen

5 januari 2015

Het afgelopen jaar zijn er bijna 50.000 zzp'ers en eenmanszaken in Nederland bij gekomen. Er zijn er nu bijna 880.000, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel over de ontwikkelingen in het Nederlandse bedrijfsleven in 2014. Het aantal faillissementen daalde waardoor het aantal zzp'ers in totaal flink toenam.

Het afgelopen jaar zijn er bijna 50.000 zzp'ers en eenmanszaken in Nederland bij gekomen. Er zijn er nu bijna 880.000, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel over de ontwikkelingen in het Nederlandse bedrijfsleven in 2014.

Van de startende bedrijven is 99 procent een eenmansbedrijf of een klein bedrijf met een paar man personeel. De meeste 'eenpitters' zijn een organisatie-adviesbureau begonnen. Ook in de bouw komen er nog veel zzp'ers bij en opvallend veel starters hebben een eigen nagelstudio of beginnen als alternatief genezer. In 5 jaar tijd is het aantal zzp'ers in Nederland met 51 procent gestegen.

Stoppers

De afgelopen jaren is vooral de dienstensector gegroeid. Daar zijn de meeste starters, maar ook het grootste aantal stoppers. De meer traditionele bedrijven hebben het moeilijk door de veranderende economie en het internet, vooral in het mkb is sprake van een afnemende vraag naar diensten en producten door andere internettoepassingen.

Het aantal grote bedrijven is vorig jaar met 1 procent afgenomen. Deze ontwikkeling heeft een enorme impact op de werkgelegenheid in Nederland, stelt de Kamer van Koophandel

Populairste zzp-activiteiten

AANTAL
organisatie-adviesbureaus 7.702
algemene burgerlijke en utiliteitsbouw 6.299
overige specialistische zakelijke dienstverlening 2.951
overige paramedische praktijken (geen fysiotherapie en psychologie) en alternatieve genezers    
2.653
schoonheidsverzorging, pedicures en manicures 2.089

Voorteken
Het aantal bedrijven, inclusief zzp'ers en eenmanszaken, groeide afgelopen jaar met 5 procent. Er gingen minder bedrijven failliet. "Dat is een voorteken van een herstellende economie", zegt de Kamer van Koophandel.

De Kamer van Koophandel telde op 1 januari ruim 1,7 miljoen actieve bedrijven in Nederland, van eenmanszaken en mkb-bedrijven tot grote ondernemingen en multinationals.

Klik op onderstaande foto en bekijk een filmpje over dit nieuwsbericht.

Kvk: minder faillissementen en meer zzp'ers

Bron: NOS

 

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord