gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

265.000 Nederlanders willen eigen bedrijf starten

30 april 2015

Meer dan 265.000 Nederlanders denken aan het opstarten van een eigen bedrijf, ruim 95% daarvan wil starten als zzp'er. Dit maakte de Rabobank bekend op basis van een onderzoek welke de bank liet uitvoeren door Gfk.

Meer dan 265.000 Nederlanders denken aan het opstarten van een eigen bedrijf, ruim 95% daarvan wil starten als zzp'er. Dit maakte de Rabobank bekend op basis van een onderzoek welke de bank liet uitvoeren door Gfk.

Passie
De belangrijkste reden om te starten is het najagen van een eigen passie (37%), het niet kunnen vinden van een geschikte baan in loondienst (30%) en de wens om zelfstandige te worden (25%).

Risico's
De 265.000 oriënterende starters zien ook risico's bij het starten. Zo maakt men zich zorgen over het aantrekken van voldoende klanten (55%), ook maakt men zich zorgen over financiële onzekerheden (54%). Volgens de onderzoekers blijven dit ook na verloop van tijd de grootste zorgen.

Eigen geld
Bijna 70 procent van de starters is van plan om zijn of haar onderneming met eigen geld te financieren. Rabobank verwacht dat 'de ondernemer van de toekomst' zich meer en meer gaat richten op alternatieve financieringsvormen als crowdfunding, private investeerders en het MKB Borgstellingskrediet.

Subsidie
Slechts 2 procent van de beginnende ondernemers maakt gebruik van overheidsregelingen en -subsidies.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord