Dossier: jouw netto inkomen berekenen

Wil jij als zzp'er berekenen wat jouw netto inkomen wordt? Met behulp van de tools op deze pagina kun je gemakkelijk jouw inkomen én uurtarief berekenen.

Hoe bereken ik mijn netto inkomen?

Hoe bereken ik mijn netto inkomen?

Wat ga ik netto overhouden als zzp'er? Het is een vraag die veel ondernemers bezighoudt. Met onze calculator kom je er snel achter wat je ongeveer netto kunt besteden. Je vindt deze calculator aan de zijkant van deze pagina of via onderstaande link.

Welke kosten mag ik aftrekken als zzp'er?

Welke kosten mag ik aftrekken als zzp'er?

Als zzp'er heb je recht op een aantal aftrekposten. Dit zijn zakelijke kosten die nodig zijn om jouw bedrijf te kunnen runnen. In dit kennisartikel lees je welke kosten allemaal aftrekbaar zijn als zzp'er.

Welke fiscale regelingen zijn er voor zzp'ers?

Welke fiscale regelingen zijn er voor zzp'ers?

Er zijn voor zzp'ers veel wetten en regelingen die bijna jaarlijks veranderen. Je hebt diverse regelingen waar je gebruik van kunt maken. denk daarbij aan je fiscale oudedagsreserve, Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), Kleineondernemingsregeling (KOR), de zelfstandigen- en startersaftrek, MKB-winstvrijstelling en meer.

Fiscale helpdesk

Fiscale helpdesk

Doe je zelf je boekhouding? Heb je vragen als: welke kosten zijn aftrekbaar? Hoe betaal ik zo min mogelijk belasting? Welk uurtarief past bij mij? De fiscale helpdesk van Het Ondernemerscollectief staat klaar voor jouw vragen en geeft je graag advies!