gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan

Dossier: hypotheek

Hoe krijg je een hypotheek als zelfstandig ondernemer? Kan het ook als je nog maar net bezig bent? Op deze vragen krijg je een antwoord in dit dossier dat is opgezet in samenwerking met Ikbenfrits, een onafhankelijk hypotheekadviseur. Je kunt hier lezen over de stappen die je moet nemen om als zzp'er een hypotheek te krijgen. Daarnaast vind je hier een handige rekentool waarmee je gratis binnen 5 minuten kunt bekijken door welke bank je geaccepteerd wordt met jouw cijfers!

Hoe krijg je een hypotheek als (startend) ondernemer?

Ken je ook de verhalen van andere zzp'ers die met hangen en wurgen een hypotheek hebben gekregen? Het is jammer dat dit zo vaak gebeurt. Zonde van je energie. Als je de volgende stappen doorloopt zorg je ervoor dat je zonder stress een hypotheek als ondernemer kunt afsluiten.

Meer informatie

Een hypotheek na één jaar werk als ondernemer

Een van de hardnekkigste mythes rondom hypotheken voor zzp'ers is dat je er pas een kunt krijgen als je al geruime tijd bezig bent. Dit is niet waar. De hypotheekwereld is in beweging. Steeds meer banken accepteren zelfstandigen al na een jaar. Wil je weten bij welke bank jij terecht kan als startende zzp'er? Lees dan verder.

Meer informatie

Waarom je eigen bank niet altijd de beste keuze is

Voor veel ondernemers is de eerste ingeving om te informeren naar de mogelijkheden bij hun eigen bank. Maar je bank biedt natuurlijk alleen maar zijn eigen producten aan. Daarnaast pakt de bank bij je hypotheekaanvraag gewoon dezelfde checklist erbij als bij nieuwe klanten om te kijken of je een hypotheek mag afsluiten. Waarom niet het aanbod van meer dan 30 banken op een rij zetten?

Meer informatie

De zeven valkuilen waar je op moet letten

Er zijn wel een aantal valkuilen bij het regelen van een hypotheek als zelfstandig ondernemer. We zetten die voor je op een rij. Dan weet je zeker dat je geen misstappen begaat mocht je een hypotheek willen gaan aanvragen.

Meer informatie

Welke documenten moet je allemaal aanleveren?

Als je een hypotheek wilt dan moet er een hoop papierwerk in orde worden gemaakt. Als zelfstandige zelfs nóg meer. Het is daarom handig om hier tijdig mee te beginnen. Dan weet je zeker dat het verhaal niet stukloopt op een schoonheidsfoutje. Lees welke documenten je allemaal moet aanleveren als je een hypotheek wilt als ondernemer.

Meer informatie

Hoe kijken de banken naar je cijfers?

Als je zzp'er bent dan zijn er een drietal zaken die je inzichtelijk moet maken voor de bank: winst, solvabiliteit en liquiditeit. Deze drie dingen zijn eenvoudig zelf te berekenen. Pak je jaarcijfers van de afgelopen jaren erbij en lees in dit artikel hoe je kan uitrekenen of je bedrijf voldoet aan de voorwaarden van de bank.

Meer informatie

Downloads

E-book 

Hypotheek voor zzp'ers

Checklist 

Hypotheek documenten voor zzp'ers

Bekijk alle downloads

   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
LiveZilla Live Chat Software