Dossier: hypotheek

Hoe krijg je een hypotheek als zelfstandig ondernemer? Kan het ook als je nog maar net bezig bent? Op deze vragen krijg je een antwoord in dit dossier. Je kunt hier lezen over de stappen die je moet nemen om als zzp'er een hypotheek te krijgen en je leest bij welke verstrekkers jij terecht kunt.

Hoe krijg je een hypotheek als (startend) ondernemer?

Hoe krijg je een hypotheek als (startend) ondernemer?

Ken je ook de verhalen van andere zzp'ers die met hangen en wurgen een hypotheek hebben gekregen? Het is jammer dat dit zo vaak gebeurt. Zonde van je energie. Als je de volgende stappen doorloopt zorg je ervoor dat je zonder stress een hypotheek als ondernemer kunt afsluiten.

Een hypotheek na één jaar werken als zzp'er

Een hypotheek na één jaar werken als zzp'er

Een van de hardnekkigste mythes rondom hypotheken voor zzp'ers is dat je er pas een kunt krijgen als je al geruime tijd bezig bent. Dit is niet waar. De hypotheekwereld is in beweging. Steeds meer banken accepteren zelfstandigen al na een jaar. Wil je weten bij welke bank jij terecht kan als startende zzp'er? Lees dan verder.

Advies nodig bij hypotheekgerelateerde vragen

Advies nodig bij hypotheekgerelateerde vragen?

Ben jij zzp'er en heb je een vraag over jouw hypotheekmogelijkheden? Wil je weten wat er mogelijk is? Waar letten de banken op en welke gegevens moet je overhandigen? De hypotheek helpdesk van Het Ondernemerscollectief staat voor je klaar met antwoorden op al jouw hypotheekgerelateerde vragen.

Nieuwe verplichting voor zzp'ers die NHG willen afsluiten

Nieuwe verplichting voor zzp'ers die NHG willen afsluiten

Als zzp'er is het doorgaans een stuk lastiger om een hypotheek af te sluiten. De reden hiervoor is natuurlijk wel enigszins duidelijk. Als zzp'er heb je namelijk minder vastigheid en kunnen je inkomens sterk wisselen. Om die reden zullen banken enigszins terughoudend zijn om met zzp'ers in zee te gaan.