gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Dossier: factuur maken

Met de modernste tools verstuur je nette facturen zonder daar boekhoudkundige kennis over te hebben. Er zijn online boekhoud- en factuur softwareprogramma's die je als zzp'er veel werk uit handen nemen. In dit dossier lees je meer over factureren.

Waar moet een factuur aan voldoen?

Een factuur is pas rechtsgeldig als hij aan een aantal, door de Belastingdienst opgestelde eisen, voldoet. Als jouw factuur niet aan de gestelde vereisten voldoet, is hij niet rechtsgeldig en kan de ontvanger bijvoorbeeld geen gebruik maken van de btw-aftrek. Dat geldt natuurlijk ook voor jezelf.

Meer informatie

Digitaal factureren als zzp'er

Digitaal factureren, of e-factureren, is elektronisch factureren. Elektronisch factureren is het versturen van facturen op elektronische wijze, digitaal factureren, of e-facturatie genoemd. Tegenwoordig heeft de e-factuur dezelfde status als de papieren factuur en is deze ook volledig erkend door de Belastingdienst.

Meer informatie

Je eigen onderneming starten in een handomdraai

Het is mooi weer en onderweg naar je baas zie je ze zitten met hun laptopje op het terras: de ondernemers. Met wat afgunst, maar ook respect, kijk je achterom. Hoe doen ze dit toch? Je loopt al een tijd met het idee in je achterhoofd je eigen onderneming te starten. Toch blijf je de concrete stap uitstellen. Zonde!

Meer informatie

Digitale facturen maken: wat zijn de beste opties voor de zzp’er?

Het aantal facturen dat een zzp’er verstuurt, verschilt sterk. Van enkele facturen per maand tot meerdere per dag. Er zijn dan ook verschillende manieren om facturen te maken en te versturen. Welke het beste bij jouw situatie past als zzp’er is afhankelijk van hoeveel facturen je verstuurt en je budget. In deze blog bespreken we de belangrijkste opties.

Meer informatie

Voldoet jouw factuur aan de wettelijke eisen?

De Belastingdienst stelt een aantal regels aan het opmaken van een factuur. Zo kan een klant in de meeste gevallen de berekende btw niet terugvragen, als niet alle verplichte gegevens op een factuur staan. In dit artikel lees je welke gegevens op een factuur horen en hoe jij dit zo eenvoudig mogelijk regelt.

Meer informatie

5 tips om ervoor te zorgen dat klanten op tijd betalen

Als ondernemer wil je zorgeloos ondernemen. Wanneer klanten jouw factuur niet op tijd betalen staat dit het 'zorgeloze ondernemen' in de weg. En soms zelfs de continuïteit van jouw onderneming. In deze blog geven wij je 5 tips om klanten op tijd te laten betalen.

Meer informatie

Factuur maken als zzp'er? De opties en kosten onderzocht

Een zzp factuur maken is een normaal onderdeel van je administratie of boekhouding. Het is ook niet per se vervelend, want je ziet hoeveel geld er straks binnenkomt op je rekening. Wat het echter nog leuker maakt, is als het snel en makkelijk zou gaan. In deze blog verkennen we de voor- en nadelen van de diverse mogelijkheden die je hebt als zzp'er.

Meer informatie

Digitaal factureren als zzp'er

De ontwikkeling naar ‘steeds meer digitaal’ is in de zakelijke omgeving al langer gaande. Toch zijn er nog steeds veel papieren activiteiten op het gebied van administratie. Als je de overstap gaat maken naar een softwarepakket om digitale facturen te sturen, is het raadzaam om van tevoren goed in kaart te brengen wat je als zzp'er belangrijk vindt.

Meer informatie

Tijd besparen op je facturatie als zzp'er

Het factureren geldt algemeen als een van de meest tijdrovende onderdelen van de administratie van zzp'ers. In deze blog bespreken we 5 onderdelen waarop facturatiesoftware jou als zzp'er veel tijd kan besparen.

Meer informatie

Voordelen van factureren en boekhouden met een app

Van veel online programma’s zijn ook mobiele versies beschikbaar. Als zzp’er geven die jou de vrijheid om zaken te doen wanneer en waar je maar wil. Mobiele apps kunnen je bovendien een hoop werk uit handen nemen. In dit artikel brengen wij de voordelen van factureren en boekhouden met een mobiele app voor jou in kaart.

Meer informatie

 
 

ZZP Aftrekpostenscan

Check mogelijke aftrekposten en toelages over 2020

Start gratis de ZZP Aftrekpostenscan

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord