Dossier: factuur maken

Met de modernste tools verstuur je nette facturen zonder daar boekhoudkundige kennis over te hebben. Er zijn online boekhoud- en factuur softwareprogramma's die je als zzp'er veel werk uit handen nemen. In dit dossier lees je meer over factureren.

Waar moet een factuur aan voldoen?

Waar moet een factuur aan voldoen?

Een factuur is pas rechtsgeldig als hij aan een aantal, door de Belastingdienst opgestelde eisen, voldoet. Als jouw factuur niet aan de gestelde vereisten voldoet, is hij niet rechtsgeldig en kan de ontvanger bijvoorbeeld geen gebruik maken van de btw-aftrek. Dat geldt natuurlijk ook voor jezelf.

Digitaal factureren als zzp'er

Digitaal factureren als zzp'er

Digitaal factureren, of e-factureren, is elektronisch factureren. Elektronisch factureren is het versturen van facturen op elektronische wijze, digitaal factureren, of e-facturatie genoemd. Tegenwoordig heeft de e-factuur dezelfde status als de papieren factuur en is deze ook volledig erkend door de Belastingdienst.

Je eigen onderneming starten in een handomdraai

Je eigen onderneming starten in een handomdraai

Het is mooi weer en onderweg naar je baas zie je ze zitten met hun laptopje op het terras: de ondernemers. Met wat afgunst, maar ook respect, kijk je achterom. Hoe doen ze dit toch? Je loopt al een tijd met het idee in je achterhoofd je eigen onderneming te starten. Toch blijf je de concrete stap uitstellen. Zonde!

Digitale facturen maken: wat zijn de beste opties?

Digitale facturen maken: wat zijn de beste opties?

Facturen maken kan op verschillende manieren. Welke optie het beste bij jouw situatie past als zzp’er is afhankelijk van hoeveel facturen je verstuurt en je budget. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van de twee populairste facturatiemanieren: met Excel of met software.

Voldoet jouw factuur aan alle wettelijke eisen?

Voldoet jouw factuur aan alle wettelijke eisen?

Een factuur moet voldoen aan bepaalde wettelijke eisen. Wanneer niet alle verplichte gegevens op een factuur staan, kan een klant de berekende btw niet terugvragen. Als zzp’er wil je dat natuurlijk voorkomen. Lees in dit artikel welke gegevens op een factuur horen en hoe jij dit zo eenvoudig mogelijk regelt.

5 tips om ervoor te zorgen dat je klanten op tijd betalen

5 tips om ervoor te zorgen dat je klanten op tijd betalen

Als ondernemer wil je zorgeloos ondernemen. Wanneer klanten jouw factuur niet op tijd betalen, staat dit het 'zorgeloze ondernemen' in de weg. En soms zelfs de continuïteit van jouw onderneming! In deze blog geven we 5 tips om te zorgen dat jouw klanten op tijd betalen.

Simpel facturen maken als zzp'er

Simpel facturen maken als zzp-er

Om ondernemen voor jou als zzp'er makkelijker te maken, hebben we een aantal handige softwareprogramma's en tools voor jou op een rijtje gezet waarmee jij kunt factureren. Zie in één oogopslag een greep uit de mogelijke software, speciaal gericht op zzp'ers.

Digitaal factureren als zzp'er

Digitaal factureren als zzp-er

Het elektronisch versturen van facturen wordt ook wel digitaal factureren of e-facturatie genoemd. De e-factuur heeft dezelfde status als de papieren factuur en wordt deze ook volledig erkend door de Belastingdienst. Lees hier waar je op moet letten bij het kiezen van een softwarepakket om digitale facturen te sturen.

Tijd besparen op je facturatie als zzp’er

Tijd besparen op je facturatie als zzp-er

Omdat jouw tijd als zzp'er letterlijk geld is, houd je de tijd die je aan de administratie besteedt het liefst zo kort mogelijk. De gemiddelde ondernemer besteedt maar liefst twee volle werkdagen per maand aan zijn administratie, waarbij het factureren de meest tijdrovende klus is. Gelukkig is hier een oplossing. Lees in deze blog hoe je tijd kunt besparen door middel van online factureren.

Voordelen van factureren en boekhouden met een app

Voordelen van factureren en boekhouden met een app

Digitaal factureren en boekhouden geeft je de vrijheid om je boekhouding waar dan ook uit te voeren: tijdens de lunch, op weg naar het vliegveld of in de trein. Maar en zijn nog veel meer voordelen te bedenken. De 5 belangrijkste voordelen van factureren en boekhouden met een mobiele app lees je in deze blog.

Factuurprogramma’s voor zzp’ers vergelijken

Factuurprogramma’s voor zzp-ers vergelijken

Eenvoudig facturen maken doe je met deze online factuurprogramma’s voor zzp’ers. Met de filters aan de linkerkant kun je de lijst personaliseren voor jouw wensen en situatie. Vervolgens kun je drie facturatie software aanbieders aan de vergelijker toevoegen en naast elkaar vergelijken op reviews, functies en prijs.

Tips om je factuur betaald te krijgen

Tips om je factuur betaald te krijgen

Elke zzp'er wil dat facturen op tijd worden voldaan. Vaak heb jij je werk al afgerond voordat je factureert en heb je ook jouw leveranciers al betaald. Je moet er als zzp'er dus niet aan denken dat je opdrachtgever jouw factuur niet wil of kan betalen of om onduidelijke redenen niet op tijd betaalt. 

Factuur maken als zzp'er? De opties en kosten onderzocht

Factuur maken als zzp-er? De opties en kosten onderzocht

Een factuur maken is een van de leukere onderdelen van het zzp-bestaan. Je ziet tenslotte al die mooie cijfertjes in beeld die straks op je bankrekening worden bijgeschreven. Wat het echter nog leuker maakt, is als het sneller en makkelijker zou gaan. Dat kan door gebruik te maken van facturatie software.