Dossier: factuur maken

Met de modernste tools verstuur je nette facturen zonder daar boekhoudkundige kennis over te hebben. Er zijn online boekhoud- en factuur softwareprogramma's die je als zzp'er veel werk uit handen nemen. In dit dossier lees je meer over factureren.

Waar moet een factuur aan voldoen?

Waar moet een factuur aan voldoen?

Een factuur is pas rechtsgeldig als hij aan een aantal, door de Belastingdienst opgestelde eisen, voldoet. Als jouw factuur niet aan de gestelde vereisten voldoet, is hij niet rechtsgeldig en kan de ontvanger bijvoorbeeld geen gebruik maken van de btw-aftrek. Dat geldt natuurlijk ook voor jezelf.

Digitaal factureren als zzp'er

Digitaal factureren als zzp'er

Digitaal factureren, of e-factureren, is elektronisch factureren. Elektronisch factureren is het versturen van facturen op elektronische wijze, digitaal factureren, of e-facturatie genoemd. Tegenwoordig heeft de e-factuur dezelfde status als de papieren factuur en is deze ook volledig erkend door de Belastingdienst.

Je eigen onderneming starten in een handomdraai

Je eigen onderneming starten in een handomdraai

Het is mooi weer en onderweg naar je baas zie je ze zitten met hun laptopje op het terras: de ondernemers. Met wat afgunst, maar ook respect, kijk je achterom. Hoe doen ze dit toch? Je loopt al een tijd met het idee in je achterhoofd je eigen onderneming te starten. Toch blijf je de concrete stap uitstellen. Zonde!