gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Dossier: belasting en administratie

Als zzp'er is het van belang om je administratie op orde te houden. Dit geeft je inzicht in hoe jouw bedrijf er (financieel) voorstaat en voorkomt vervelende verrassingen. Wil jij meer weten over het opstarten van de administratie, btw-aangifte doen of op welke aftrekposten je recht hebt? Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom stellen we in dit dossier, in samenwerking met de Belastingdienst, een aantal handige artikelen beschikbaar.

Vijf tips om je administratie op te starten

Als je start als zzp'er heb je te maken met allerlei regelingen, fiscale aftrekposten, belastingen en andere administratieve zaken. Om te voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan, is het belangrijk om direct bij je start je administratie op orde te brengen. In dit artikel, opgesteld in samenwerking met de Belastingdienst, krijg je 5 tips voor het opstarten van jouw administratie als zzp'er.

Meer informatie

Voor het eerst btw-aangifte doen als zzp'er?

Ga jij voor het eerst btw-aangifte doen als zzp'er en weet je niet precies hoe het werkt? In samenwerking met de Belastingdienst bieden we je meer informatie aan over voor het eerst aangifte doen als ondernemer. Over welk kwartaal doe je wanneer aangifte en moet je dat online of op papier doen? Hier lees je meer!

Meer informatie

Blog: ben je ook ondernemer voor de inkomstenbelasting?

Soms is het lastig om te bepalen of jij aangifte moet doen als particulier of als ondernemer. Als jij IB-ondernemer bent, oftewel: ondernemer voor de inkomstenbelasting, heb je recht op diverse aftrekposten zoals de starters- en zelfstandigenaftrek. In deze blog vertelt Martijn Pennekamp je meer én deelt hij een handige tool om er direct achter te komen!

Meer informatie

Op welke aftrekposten heb ik recht als zzp'er?

Wil jij weten op welke aftrekposten je recht hebt als zzp'er? Denk aan posten als zelfstandigen- of startersaftrek, de KIA of mkb-winstvrijstelling? Wil je meer informatie over andere fiscale zaken? De Belastingdienst heeft handige tips en tools voor je verzameld.

Meer informatie

 
 

Boekhoudpakket vergelijken?

Op zoek naar een geschikt boekhoudpakket als zzp'er? Vergelijk hier diverse pakketten!

boekhoudpakketten vergelijken

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord