gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan

Dossier: administratie

Wil jij als zzp'er tips ontvangen over hoe je jouw administratie het beste en zo effectief mogelijk kunt inrichten? In ons dossier 'Administratie', opgezet in samenwerking met ABN AMRO, lees je alles over een slimme administratie en boekhouding!

De voordelen van een zakelijke rekening

Waarom zou je als ondernemer voor een zakelijke rekening kiezen? Een zakelijke rekening heeft bepaalde handige voordelen: je maakt een betere scheiding tussen privé en werk, krijgt meer overzicht en je komt professioneler over. In dit artikel lees je alles over wat een zakelijke rekening voor jou als ondernemer kan betekenen, zodat je zelf kunt beslissen of je een zakelijke rekening nodig hebt.

Meer informatie

Een zakelijke rekening: betrouwbaar én gemakkelijk

Natuurlijk wil je als zzp'er dat klanten bij je terugkomen. Daarom zorg je ervoor dat je je werk zo goed mogelijk doet. Maar dit is niet het enige dat bepaalt hoe professioneel en betrouwbaar je overkomt: ook een zakelijke rekening biedt hierin uitkomst. Hiermee maak je het jouw klant niet alleen gemakkelijk, maar wek je ook vertrouwen.

Meer informatie

Je zakelijke en privé administratie gescheiden houden

Als ondernemer wil je weten hoe de zaken ervoor staan. Een zakelijke rekening kan je daarbij helpen. Door je zakelijke en privé rekening gescheiden te houden, krijg je een goed inzicht in de financiële status van je bedrijf. Bovendien zijn er veel voordelen. Benieuwd?

Meer informatie

Vijf voordelen van een zakelijke rekening

Wist je dat je niet verplicht bent een zakelijke rekening te openen? Veel starters maken dan ook gebruik van hun privé rekening voor zakelijke transacties. Volgens accountant Reinier Stijvers is dat niet verstandig: "een zakelijke rekening biedt veel meer voordelen".

Meer informatie

Administratietips voor zzp'ers

Met een goed ingerichte en georganiseerde administratie laat je als zzp'er of freelancer zien hoe het er met je onderneming voor staat. En dat is weer erg belangrijk voor jouw professionele en betrouwbare uitstraling naar (potentiële) opdrachtgevers toe. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Meer informatie

Maak boekhouden gemakkelijk!

De Belastingdienst vraagt van jou een overzichtelijke administratie als zzp'er. Daarom is het heel verstandig om goed na te denken of je jouw boekhouding zelf wilt regelen of niet. Wil je het zelf doen? In dit artikel vind je drie mogelijkheden om jouw administratie zelf in te richten.

Meer informatie

Boekhouden: ervaringen van twee zzp'ers

Boekhouden: de één vindt het vervelend, de ander juist leuk. Feit is dat jij er als ondernemer niet onderuit kunt. Het voeren van een administratie is verplicht en je zult jouw zaakjes goed voor elkaar moeten hebben. Wil jij weten hoe andere ondernemers dat doen? Lees hieronder twee interviews met andere zzp'ers.

Meer informatie

Vereenvoudig je administratie

Als zzp'er heb je meer te doen dan je administratie. Maar zorg er wel voor dat je je administratie effectief doet en dat je niets over het hoofd ziet. Doe het goed en in weinig tijd: vereenvoudig je administratie met deze vijf tips.

Meer informatie

Administratietips van collega zzp'ers

De administratie: het moet nu eenmaal gebeuren. Het is niet jouw core business, maar wel noodzakelijk om je bedrijf goed te runnen. Met de onderstaande tips van collega zzp'ers maak jij je administratie een stuk makkelijker. Tijd is geld, toch? Dus waarom zou je veel tijd besteden aan je administratie?

Meer informatie

Meer ruimte om te ondernemen

Om kosten te besparen doe jij als zzp'er veel bijkomende zaken waarschijnlijk zelf. Denk daarbij aan de administratie, belastingaangifte, inkoop en facturatie. Maar als dat ten koste gaat van betaald werk, kun je het werk beter uitbesteden. Met deze vijf tips maak je de juiste afweging, zodat je tijd kunt besparen op de randzaken.

Meer informatie

Ondernemen zonder randzaken

Startende ondernemers verkijken zich nogal eens op de administratie. Ook verzekeringen en de verplichte belastingaangifte kunnen de pret behoorlijk drukken. Laat het zover niet komen, adviseert Johan Buijs (29) van JB Stuc Design. "Dek jezelf in tegen risico’s en besteed de rest uit. Niets mag het enthousiasme om te ondernemen in de weg staan."

Meer informatie

   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
LiveZilla Live Chat Software