• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Zorg 2014 - beter wordt het niet, wel goedkoper

De zorgpremies voor 2014 zijn bekend en het regent weer slogans als ‘Kies de goedkoopste’ of ‘Bespaar veilig tot wel 350 euro per jaar’. Kan dat, veilig besparen? Of geldt hier toch het aloude gezegde ‘Goedkoop is duurkoop?’

Het is weer zover. Zorgverzekeraars doen ook dit jaar weer hun uiterste best om zieltjes te winnen. Sommigen proberen dat via een bekende rookworstketen, andere partijen besluiten het internet op te gaan met keiharde kiloknallers.

Slimme inkoop

‘Wij kopen slim in,’ zo verklaren veel zorgverzekeraars anno 2014 hun lagere premies. Maar bedoelen ze niet eigenlijk ‘wij kleden slim uit?’ Natuurlijk kun je zelf ook actie ondernemen: het eigen risico vrijwillig verhogen tot € 860 en kiezen voor een volledig online zorgverzekering. Het is een manier om de kosten te drukken. Maar let op: zo’n budgetpolis pakt slechts voor 10 procent van de mensen voordelig uit. De overige 90 procent die wel af en toe iets heeft, komt voor een vervelende verrassing te staan.

Sterk beperkende voorwaarden

Goed, je bespaart straks flink op je zorgverzekering. Wat staat hier dan tegenover? Realiseer je goed dat een dergelijke budgetpolis sterk beperkende voorwaarden kent. Bijvoorbeeld:

  • De verzekeraar vergoedt alleen de zorg van een beperkt aantal gecontracteerde zorgaanbieders. Het kan dus zijn dat je naar een ander ziekenhuis moet dan het ziekenhuis bij jou in de buurt;
  • Zorg bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder wordt niet of slechts gedeeltelijk vergoed;
  • Alle recepten of vervolgrecepten kunnen alleen online of bij een beperkt aantal gecontracteerde apotheken worden afgenomen.

Aan het eind van de rit ben je dus meer geld kwijt zijn dan je op voorhand had ingeschat. Kortom, tijd voor een kwalitatieve dekking tegen een budgetprijs.

Alternatief voor zzp'ers

Voor een uitgebreide dekking betaal je meer dan voor een uitgeklede dekking, geen discussie over mogelijk. Gelukkig zijn er wel collectieve mogelijkheden.
 
Een uitgebreide verzekering binnen een collectief kost in sommige gevallen slechts € 3 per maand meer dan een budgetpolis. Geen slecht idee toch? De voordelen van een uitgebreide dekking tegen de premie van een budgetverzekering.

Blogs

ZZP Agenda

augustus
20
Terug naar overzicht
aovXL

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL: