• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Zakelijke autoverzekering afsluiten? Hier moet je op letten

Net als een particuliere auto moet je een zakelijke auto ook verzekeren voordat je er de openbare weg mee op kan. Doordat de meeste ondernemers zich hier bewust van zijn, gaan zij na aankoop van een zakelijke auto direct op zoek naar een zakelijke autoverzekering. Richt jij je hiervoor tot het internet? Dan ontdek je snel genoeg dat je online talloze mogelijkheden hebt. Door het grote aanbod weet je mogelijk niet welke verzekering je het beste af kunt sluiten. Wij helpen je hier graag een handje bij. In deze blog vertellen we je namelijk waar je op moet letten bij een zakelijke autoverzekering afsluiten.

Dekking

Wie denkt dat iedere zakelijke autoverzekering hetzelfde is, heeft het mis. Als ondernemer kun je jouw bedrijfsauto namelijk op verschillende manieren verzekeren. Bij de meeste verzekeraars kun je uit drie dekkingen kiezen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Hieronder geven we tekst en uitleg over deze dekkingen en vertellen we je waar je precies voor verzekerd bent.

1. WA

Een zakelijke auto moet minimaal verzekerd worden voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit is de minst uitgebreide dekking. Als je voor deze dekking kiest, ben je verzekerd voor schade aan anderen door eigen schuld en schade aan inzittenden.

2. WA + Beperkt Casco

Sommige ondernemers vinden het voldoende om een WA-verzekering af te sluiten, maar dit geldt niet voor iedereen. Wil jij jouw bedrijfsauto beter verzekeren? Dan kun je kiezen voor WA + Beperkt Casco. Ruitschade (sterretje, barst en breuk), schade door inbraak, diefstal en joyriding en schade door storm en hagel valt binnen de dekking van deze zakelijke autoverzekering.

3. WA + Volledig Casco

Dit is de meest uitgebreide manier om een zakelijke auto te verzekeren. Naast de bovenstaande zaken ben je namelijk ook verzekerd voor botsingen, slippartijen en van de weg of te water raken en schade door vandalisme.

Het is begrijpelijk dat je naar de premie kijkt, maar staar je hier niet blind op.

Leeftijd van jouw auto

Twijfel je over de manier waarop je jouw zakelijke auto moet verzekeren? Neem de leeftijd van het voertuig dan als uitgangspunt. Als je een auto gekocht hebt die ouder dan 10 jaar is, verzeker je jouw auto uitsluitend voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Bij bedrijfsauto’s tussen de 5 en 10 jaar wordt vaak voor WA + Beperkt Casco gekozen. Is jouw zakelijke auto nog geen 5 jaar oud? Verzeker hem dan allrisk (WA + Volledig Casco).

Premie

Bij een zakelijke autoverzekering afsluiten is het belangrijk om op de dekking te letten, maar toch is dit vaak niet het eerste waar mensen naar kijken. Er wordt namelijk eerst een blik geworpen op de premie. Logisch, want zodoende weet je direct hoeveel een zakelijke autoverzekering je gaat kosten. Het is begrijpelijk dat je naar de premie kijkt, maar staar je hier niet blind op. Een lage premie is mooi meegenomen, maar het is belangrijker dat jouw bedrijfsauto goed verzekerd is. Werp daarom vooral ook een blik op de voorwaarden voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit. In dat geval is de kans een stuk kleiner dat je straks voor verrassingen komt te staan.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.