gasten online
Registreer en profiteer!
 

Word jij graag gedold door je verzekeraar?

3 april 2013

Voel je je af en toe gedold door je verzekeraar? Heel eerlijk, waarschijnlijk ben je dit ook! Voorwaarden worden eenzijdig gewijzigd. En advies hierover van je tussenpersoon gaat tegenwoordig per uur. Als individu kan je hier weinig tegen doen. Tijd voor een collectieve aanpak?

'Onze schadelast stijgt, uw premie dus ook'

Geen leuk begin van een onverwachte brief, toch? Een foutje wellicht? Wat zou jij doen, bellen met je verzekeraar? Tijdens het lange wachten aan de telefoon vraag je jezelf af hoe de verzekeraar het toch in zijn hoofd haalt.
 
Het antwoord had je al aan zien komen: ‘Gezien de polisvoorwaarden kunnen wij uw polis eenzijdig wijzigen.’ Daar moet je het dan maar mee doen. Misschien kan je je tussenpersoon nog even bellen. Die aardige man bij jou om de hoek. Deze helpt je graag, maar tegenwoordig wel voor een slordige 125 euro per uur. Hij kan weinig voor je doen, maar stuurt je wel een rekening.

Van het kastje naar de muur, van de regen in de drup, tussen wal en schip... Handdoek in de ring dan maar?

Word geen speelbal van de verzekeraar

Voorgaand scenario doet zich regelmatig voor. Als individu doe je er niets aan. Waarom zou je je krachten niet bundelen? Er zijn verschillende collectieven, gespecialiseerd in bijvoorbeeld de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) of overlijdensrisicoverzekering (ORV).
 
Wanneer je een collectieve verzekering afsluit, weet je één ding zeker, de verzekeraar denkt wel twee keer na alvorens een algehele premieverhoging door te voeren. Een collectief aarzelt namelijk niet, benoemt het probleem en zorgt voor het beste alternatief voor zijn relaties. Als dat een andere verzekeraar betekent, graag! Opkomen voor 50.000 ondernemers is namelijk veel belangrijker dan goede vriendjes blijven met één verzekeraar.

Voordelen van een goed collectief

Een collectief geeft je veel voordelen. Zoals:

  • Bescherming tegen het eenzijdig wijzigen van premies of voorwaarden;
  • Hoge collectiviteitskortingen;
  • Betere acceptatiecriteria (bij AOV en ORV).
  • Objectieve advisering en dus altijd de beste oplossing voor jouw specifieke situatie;
  • Continue monitoring van de markt.

En wellicht het belangrijkste “jij hebt een stem dus invloed”! 

Aantoonbaar en meetbaar

Vertrouwen is goed, controle is beter. Als individu ben je kansloos in je verweer. Kies daarom voor een collectief. Een collectief met een bewezen trackrecord, een collectief dat zich op geen enkel moment de kaas van het brood laat eten. Een collectief waarbij verzekeraars een ding zeker weten: ‘Die gaan wij niet voor de voeten lopen.’
 
AovXL is onderdeel van Kendall Mason

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

7 november 2016

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

22 februari 2016

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord