gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Wij bieden jou geen AOV aan

31 januari 2014

Een nogal onverwacht standpunt van dé expert op het gebied van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Nou, niet helemaal. Natuurlijk kun je bij aovXL terecht voor die kwalitatief uitstekende AOV. De nuance zit hem in het woord aanbieden. Aanbieders zijn er voldoende, gespecialiseerd adviseurs helaas te weinig.

Goedkoop verkoopt zo lekker

In 2013 verdween de provisie en verscheen het serviceabonnement. Het grote voordeel: AOV-aanbieders verdienen niet meer aan dure verzekeringen. Het maakt voor hen niet meer uit welke verzekering je kiest. Dit zou ervoor moeten zorgen dat je beter advies krijgt. Maar is dat ook zo?

Helaas zien we te vaak dat AOV-aanbieders nu kiezen voor de goedkoopste oplossing. Want die verkoopt zo makkelijk. Helaas betekent goedkoop vaak duurkoop. Betalen voor een waardeloze verzekering, waar je nooit wat aan zult hebben. P maal Q.

Appels met peren vergelijken

In een eerder blog schreven wij over de vergelijkingssites voor zorgverzekeringen. Deze bleken allemaal gefinancierd te worden door zorgverzekeraars. En dan geldt natuurlijk: wie betaalt, bepaalt. Met de AOV gaat het eigenlijk net zo. Neem de proef op de som. Bezoek een vergelijkingssite en bekijk welk criterium deze site gebruikt om zijn AOV’s te rangschikken. Juist: de prijs.

Maar is een VW-Polo ‘beter’ dan de nieuwe BMW 5-serie, want goedkoper? Dat is toch absurd, of niet? Bij een AOV draait het om jouw financiële continuïteit op de langere termijn, dat zou op de voorgrond moeten staan en niet in eerste plaats de prijs.

Nee, wij adviseren jou een AOV

Wat heb je aan een voordelige en online afgesloten AOV als blijkt dat je bij arbeidsongeschiktheid:

  • ander werk moet zoeken (al dan niet in loondienst);
  • je ieder jaar met je jaarverslagen richting de verzekeraar moet;
  • je vervolgens minder krijgt uitgekeerd dan waar je al die jaren premie voor hebt betaald;
  • je alsnog moet doen wat je probeerde te voorkomen met de AOV: bezuinigen.

Kwalitatief advies betaalt zich altijd terug

Wat als blijkt dat de wat duurdere AOV toch echt het best bij jou en je situatie past? Wat als na een uitgebreid adviesgesprek blijkt dat je toch echt dieper dan verwacht in de buidel moet tasten om die financiële zekerheid te kunnen bewerkstelligen?
 
De AOV-aanbieder zal een voordeliger AOV zoeken, die denkt vooral aan zijn verkoop. De AOV-adviseur weet jou te overtuigen van de noodzaak. Vraag jezelf af waar jij het meest blij mee bent mocht je onverhoopt arbeidsongeschikt raken.

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

7 november 2016

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

22 februari 2016

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord