gasten online
Registreer en profiteer!
 

Welke verzekeringen heb je nodig als zzp-er?

9 maart 2013

Particuliere verzekering dekt wel?
Als adviseur van starterende ondernemers krijg ik vaak te maken met onvoorbereide zzp-ers die denken dat ze geen verzekeringen nodig hebben of dat bepaalde risico’s vast wel gedekt zijn door lopende particuliere verzekeringen. Zo is een veel gemaakte denkfout dat de particuliere aansprakelijkheidsverzekering de zaakschade aangebracht tijdens de uitoefening van het ondernemerschap de schade wel zal dekken.

Particuliere verzekering dekt wel?
Als adviseur van starterende ondernemers krijg ik vaak te maken met onvoorbereide zzp-ers die denken dat ze geen verzekeringen nodig hebben of dat bepaalde risico’s vast wel gedekt zijn door lopende particuliere verzekeringen. Zo is een veel gemaakte denkfout dat de particuliere aansprakelijkheidsverzekering de zaakschade aangebracht tijdens de uitoefening van het ondernemerschap de schade wel zal dekken. Ook maak ik mee dat er overbodige verzekeringen worden afgesloten. Zo sprak ik laatst een ZZP-er die bij zijn huidige tussenpersoon zijn inventaris (laptop en mobiele telefoon) op een zakelijke schadeverzekering had afgesloten. Heel trots vertelde hij mij dat hij dus goed verzekerd was. Totdat ik hem meldde dat deze zaken gewoon op zijn reeds lopende particuliere verzekering zijn afgedekt tot een bepaald bedrag.

Wat draag je zelf?
“Welke verzekeringen denk je nodig te hebben?” is meestal mijn eerste vraag. Vanuit de risico’s welke de ondernemer zelf aandraagt ontstaat vaak vraag 2 “Welke risico’s wil of kan je zelf dragen?”. Het verzekeren van een inventaris van €500,- welke binnen een aantal jaren al is afgeschreven, zoals een laptop, is vaak overbodig aangezien de laptop snel geen dagwaarde meer heeft voor de verzekering. Het risico kan je dus zelf gemakkelijk zelf dragen. Ook wanneer je een arbeidsongeschiktheidverzekering (AOV) afsluit kan je flink wat kosten besparen door even goed na te denken of je bij blijvende arbeidsongeschiktheid wel hetzelfde inkomen nodig hebt om van te leven. Heb je bijvoorbeeld een flinke spaarpot, wellicht is dan een langere wachttijd een optie? Dit verlaagt je premie aanzienlijk.

Goede voorwaarden
Veel Interimmers hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig, maar wist je dat je een groot aantal risico’s uit kunt sluiten door goede algemene voorwaarden op te stellen! En heb je dan nog wel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig? Een voorbeeld van goede algemene voorwaarden welke je kunt gebruiken om je risico’s af te dekken heb ik beschikbaar gesteld op mijn website. Heb je de verzekering afgesloten, word je aansprakelijk gesteld en hanteerde je geen sluitende voorwaarden dan heb je grote kans dat verzekeraars niet uitkeren. Zorg dus dat je voorwaarden in orde zijn.

Wil je precies weten welke verzekeringen er zijn voor zzp-ers? Lees dan het artikel in onze kennisbank eens door en verzeker jezelf van een goede start.

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

9 april 2020

Opinie: Misbruik maken van Tozo: Wat mij betreft boete €10.000,-

16 maart 2020

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

13 maart 2020

Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord