gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Wat zijn de mogelijkheden als mijn ideale domeinnaam bezet is?

29 oktober 2019

Al enige tijd ben je bezig met de voorbereidingen voor het ontwikkelen van een website. Een goede website is essentieel voor je onderneming. Om je webpagina te kunnen bezoeken is het noodzakelijk om een domeinnaam te registreren. Dit is het adres waarop je webpagina bereikbaar is. Inmiddels zijn er al ruim 5,8 miljoen domeinnamen die eindigen op .nl (bron SIDN). Als je ook andere extensies zoals .com meerekent, is dat aantal nog veel hoger. Er is dus een kans dat jouw perfecte domeinnaam al bezet is. In deze blog geef ik je een aantal tips wat je kunt doen als jouw gewenste domeinnaam bezet is.

Check eerst of domeinnaam beschikbaar is

Via de domeinnaam check op de website van Argeweb kun je gratis controleren of jouw ideale domeinnaam nog beschikbaar is. Is dit niet het geval? Dan zijn er een aantal mogelijkheden.  

1. Contact opnemen met de eigenaar van de domeinnaam

Wellicht is de domeinnaam geregistreerd maar kun je de website niet vinden. De eigenaar kan andere redenen hebben om een domeinnaam te claimen. Denk hierbij aan;

  • Gebruik van de domeinnaam in de toekomst.
  • Intentie om de domeinnaam te verkopen.
  • Domeinnaam is ooit gebruikt en nu niet meer actief.
  • De domeinnaam wordt gebruikt als redirect naar een ander website.

Het is mogelijk om de eigenaar te benaderen en voor te stellen om de geregistreerde domeinnaam over te kopen. Op www.sidn.nl kun je achterhalen wie de eigenaar is van de geregistreerde domeinnaam. De eigenaar kan ook een hostingpartij zijn. In dat geval neem je contact met deze partij op. Voordat je contact opneemt is het aan te raden om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Hoeveel budget wil je uitgeven aan het overnemen van de geregistreerde domeinnaam?
  • Check met welke partij je zaken gaat doen.
  • Het is ook mogelijk om de verhuizing door een professionele partij te laten uitvoeren. Om zo min mogelijk risico te lopen bij het overmaken van geld voor een domeinnaam kun je het beste een escrow service gebruiken. Dit is een tussenpartij die zorgt voor een veilige overdracht van de domeinnaam met de zekerheid dat alleen bij een succesvolle transactie er geld wordt overgemaakt.

Als je voor jezelf hebt bepaald welk bod je wilt doen om de geregistreerde domeinnaam over te kopen, kun je contact opnemen met de eigenaar. Als je naar tevredenheid hebt onderhandeld, is het raadzaam om de afspraken vast te leggen in een overeenkomst. Een domeinnaam verhuis je met behulp van een verhuiscode. Zodra je de verhuiscode van het domein hebt ontvangen, kun je het domein verhuizen naar jouw hostingpartij.

2. Andere extensies

Bekendste en meest gebruikte extensies zijn .nl of .com. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een andere extensie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan .bike of .support. Iets minder bekend maar het heeft bijvoorbeeld geen gevolgen voor je vindbaarheid in Google. Check de beschikbaarheid van de extensies ook via de domeinnaam check op onze website.

3. Verzin een alternatieve domeinnaam

Is het domeinnaam bezet en is het niet mogelijk om over te kopen? Dan zit er helaas niets anders op dan een andere domeinnaam bedenken. Via de domeinnaam check van Argeweb kun je direct onderzoeken of er een andere domeinnamen beschikbaar is, passend voor jouw onderneming. Meer tips over het kiezen van een goede domeinnaam lees je in dit artikel.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

Jelle Terwisscha van Scheltinga

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Met zijn design capaciteiten optimaliseert hij de website om de conversie zo hoog mogelijk te krijgen. Verder houdt hij zich onder andere bezig met SEO-, affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.

Meer blogs van Jelle Terwisscha van Scheltinga

4 februari 2020

Ik wil een website (laten) maken, hoeveel budget heb ik nodig?

20 januari 2020

Tips om een passend thema te kiezen voor je WordPress website

12 december 2019

10 tips om jouw pagina hoog in Google te krijgen als zzp’er?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord