• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Wat kan je doen als je een ongeluk hebt op je werk?

Juist als zzp’er is het belangrijk om te weten wat je kan doen als je een ongeluk hebt op of tijdens werk. Dit kan variëren van hete thee over je laptop, tot het breken van je enkels. Als je lichamelijke schade oploopt, spreken we van letselschade. Het is daarom raadzaam een letselschade jurist te contacteren wanneer er iets gebeurd. Het kan zijn dat je je verstapt tijdens werk, maar het kan ook zijn dat je in een verkeersongeluk terecht komt. Daarom vertellen we je in dit artikel wat je het beste kunt doen als je een ongeluk hebt op werk en zo met letselschade te maken krijgt.

Wees niet bang om het ongeval te communiceren

Als zzp’er kan het overweldigend zijn om in een ongeluk terecht te komen. In loondienst is het fijn dat alles goed geregeld is door een HR afdeling van het werk, maar als zzp’er gelden er net even andere regels. Het is belangrijk om te onthouden dat je het ongeval niet met opzet hebt veroorzaakt. Uiteraard blijft het vervelend, maar het is nog vervelender als je niet weet hoe te handelen, of het uitstelt aan je opdrachtgever en/of partners te vertellen. De simpelste weg is vaak de beste; bel meteen even naar degene met wie je de werkafspraak hebt lopen, of het nu kort of langdurig is, communicatie is erg belangrijk.

Onderneem de juiste stappen

In het geval van een (verkeers)ongeluk, is het belangrijk om met de juiste mensen contact op te nemen. Zodra je de eerste hulp, je afspraken en de lokale autoriteiten op de hoogte hebt gebracht en je zelf een beetje bekomen bent van de schrik, kun je denken aan de volgende stap. Als een rechtsbijstandverzekeraar je niet voldoende helpt en je denkt dat je recht hebt op een schadevergoeding, aangezien je bijvoorbeeld ook na het ongeluk een tijd geen inkomsten kunt genereren, dan kan een letselschade jurist de juiste persoon zijn om te benaderen. Letselschade juristen zijn gespecialiseerd in het behandelen van zaken met zzp’ers en letsel, en weten precies welke stappen er ondernomen moeten worden. 

Het belangrijkste bij ongevallen is om goed voor jezelf te zorgen.

Informeren kan nooit kwaad. Ook kan het een fijn gevoel geven als je goed voorbereid aan de slag gaat, zodat je zeker weet dat als er iets gebeurt, jij op de hoogte bent van wat je in die situatie het beste kunt doen. Het belangrijkste bij ongevallen is om goed voor jezelf te zorgen.

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.