gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Wat Frits leerde over AOV’s in 2014

10 november 2014

Er is in 2014 veel veranderd in AOV-land. Een korte terugblik. Als we terugblikken, moeten we natuurlijk even langs bij Frits. We treffen deze ondernemer mijmerend in zijn luie stoel. Mijmerend over het afgelopen jaar. Een roerig jaar vindt Frits. Hij raakte zelf arbeidsongeschikt, werd vervolgens bedonderd door zijn eigen adviseur en had thuis dan ook heel wat uit te leggen.

Maar er gebeurde natuurlijk meer in 2014. Het was ook het jaar waarin verzekeraars eenzijdig hun premie verhoogden, dit weer terug moesten draaien om er vervolgens maar helemaal mee te stoppen.
 
Het jaar waarin alternatieven voor de AOV vaste voet aan de grond leken te krijgen en de traditionele, met stropdas versierde adviseur, achter de webcam verdween. Ook wij pakken nu een stoel, schenken een goed glas wijn in en blikken samen met Frits vooruit op het komend jaar.

Vol goede moed 2015 in

Het aantal ondernemers zal in 2015 verder groeien. Ondernemers die ook in 2015, ondanks hernieuwde pogingen van links, zelf verantwoordelijk zullen zijn voor hun financiële positie ten tijde van arbeidsongeschiktheid. Het is belangrijk dat dit risico adequaat wordt afgedekt.
 
Geen ondernemer is gelijk. Sommigen zijn bijvoorbeeld prima in staat zelf een geschikte AOV samen te stellen, anderen hebben behoefte aan begeleiding en advies. De moderne adviseur houdt hier rekening mee en voorziet daarmee in deze verschillende behoeften. Het ene kanaal sluit het andere natuurlijk niet uit.

Onderscheidend vermogen

Frits vindt het vooral belangrijk dat er geluisterd wordt naar de wensen van ondernemers. Hij heeft nu een betere AOV gevonden.
 
Voor hem geen dertien-in-een-dozijn-klik-en-sluitmodule. Hij gaat voor de inhoud. Een AOV die zich op productniveau wél weet te onderscheiden van de rest. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering met:

  • Een gratis second opinion.
  • Gratis preventieve zorg.
  • Een persoonlijk aanspreekpunt binnen verzekeraars.
  • Hoge collectiviteitskortingen en nog veel meer.

Stilstand is achteruitgang

De wijn is op, de avond ten einde. Samen met Frits komen we tot de conclusie dat 2014 (afgezien van de in de inleiding genoemde incidenten) een goed jaar was. Maar 2015 wordt nog beter. Beter wanneer we de veranderende markt goed in de gaten houden, innovatief denken en bereid zijn ons aan te passen, te veranderen. Gelukkig zijn zowel Frits als aovXL daar niet vies van.

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

7 november 2016

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

22 februari 2016

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord