• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Waarom een zakelijke autoverzekering?

Als ondernemer zijn er enkele zaken die je geregeld moet hebben. Zo ook voor de zakelijke kilometers die je maakt. Als je een auto van de zaak hebt, of je eigen auto vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden, dan is het verstandig een zakelijke autoverzekering af te sluiten. In dit artikel lichten we belangrijke punten toe voor het afnemen van een zakelijke autoverzekering. We helpen je graag met je bedrijfsauto verzekeren.

Hoe werkt een zakelijke autoverzekering?

Je auto wordt vanwege verschillende redenen zakelijk verzekerd. Zo kun je je auto bijvoorbeeld zakelijk gebruiken voor goederenvervoer, koeriersdiensten, betaald personenvervoer, het hebben van een rijschool of een garage of leasebedrijf. Het voordeel van een zakelijke autoverzekering, is dat je vervoermiddel dan gelijk voor persoonlijke doeleinden verzekerd is.

Maar wat is dan het verschil tussen een zakelijke en persoonlijke verzekering? Uiteraard is een persoonlijke verzekering minder duur, maar bij een zakelijke verzekering bestaat de mogelijkheid om meerdere bestuurders in te zetten. Daarnaast is er het voordeel dat je de btw kunt verrekenen bij een zakelijke verzekering.

Het is verstandig om vooraf meerdere verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Waar je op moet letten

Er zijn een aantal elementen die je mee moet nemen in je keuzeproces bij het afnemen van een zakelijke autoverzekering. Het is verstandig om vooraf meerdere verzekeringen met elkaar te vergelijken. Besluit hoeveel je wilt betalen aan een zakelijke autoverzekering. Het is namelijk niet de bedoeling dat je teveel gaat betalen aan een verzekering, terwijl dit uiteindelijk niet nodig blijkt te zijn.

Ga vervolgens na wat voor dekking je wilt. In principe wordt er vaak gekozen voor een allrisk verzekering, maar mocht je een oudere auto in je bezit hebben, dan is dit het vaak niet waard. Laat je tot slot niet misleiden door hoge kortingen. De meeste advertenties die kortingscodes delen die meestal niet realistisch zijn, zijn ook absoluut niet te vertrouwen. Houd hier dus rekening mee tijdens je zoektocht.

Autoverzekering afsluiten

Om te bepalen welke type verzekering voor jouw situatie het beste is, kijk je eerst naar het gebruik van je zakelijke auto. Gebruik je de auto bijvoorbeeld voor goederenvervoer, koeriersdiensten, betaald personenvervoer, het hebben van een rijschool of een garage of leasebedrijf? Dan is een zakelijke autoverzekering zeker iets wat verstandig is om af te sluiten. Op deze manier ga jij zorgeloos op pad voor jouw onderneming!

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.