• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Vraag op tijd buitenlandse btw terug

Heb je iets in een ander EU-land gekocht waar btw op is ingehouden? Betaal niet onnodig te veel btw. Vraag op tijd buitenlandse btw terug. Als je zelf een btw nummer hebt kan je in het buitenland (EU-land) gekochte producten waar buitenlandse btw op ingehouden is terug krijgen. Let hierbij wel op de aanvraag termijn. Voor aankopen uit 2013 kan dit uiterlijk tot 1 oktober 2014.

Hoe vraag ik dit aan?

Het verzoek om teruggaaf van btw over 2013 op facturen uit een ander EU-lidstaat dient voor 1 oktober 2014 te worden gedaan via een portal van de Belastingdienst.

Voorwaarden

Niet iedereen heeft recht op teruggaaf van de buitenlandse btw. Je kan btw terugvragen uit een ander EU-land als je (onder andere) aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • jouw onderneming is in Nederland gevestigd;
  • in het EU-land waar je btw terugvraagt, hoef je zelf geen aangifte omzetbelasting te doen;
  • op de buitenlandse factuur is btw ingehouden;
  • de gekochte goeden en diensten worden gebruikt voor bedrijfsactiviteiten die met btw belast zijn (dus niet voor vrijgestelde activiteiten).

Er zijn ook minimumbedragen voor een teruggaaf btw. Als je een verzoek doet over een heel kalenderjaar, dan moet het btw-bedrag dat je terugvraagt ten minste € 50 zijn.

Spek dus niet (onnodig) de staatskas van de andere EU landen, maar vraag de btw (op tijd) terug.

Heb je hulp nodig bij je belastingaangifte of bij het starten van je onderneming?

Met deze tips wil ik je helpen belasting te besparen of zelfs terug te krijgen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, de partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.zzpboekhoudkantoor.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht