gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Vraag op tijd buitenlandse btw terug

5 september 2014

Heb je iets in een ander EU-land gekocht waar btw op is ingehouden? Betaal niet onnodig te veel btw. Vraag op tijd buitenlandse btw terug. Als je zelf een btw nummer hebt kan je in het buitenland (EU-land) gekochte producten waar buitenlandse btw op ingehouden is terug krijgen. Let hierbij wel op de aanvraag termijn. Voor aankopen uit 2013 kan dit uiterlijk tot 1 oktober 2014.

Hoe vraag ik dit aan?

Het verzoek om teruggaaf van btw over 2013 op facturen uit een ander EU-lidstaat dient voor 1 oktober 2014 te worden gedaan via een portal van de Belastingdienst.

Voorwaarden

Niet iedereen heeft recht op teruggaaf van de buitenlandse btw. Je kan btw terugvragen uit een ander EU-land als je (onder andere) aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • jouw onderneming is in Nederland gevestigd;
  • in het EU-land waar je btw terugvraagt, hoef je zelf geen aangifte omzetbelasting te doen;
  • op de buitenlandse factuur is btw ingehouden;
  • de gekochte goeden en diensten worden gebruikt voor bedrijfsactiviteiten die met btw belast zijn (dus niet voor vrijgestelde activiteiten).

Er zijn ook minimumbedragen voor een teruggaaf btw. Als je een verzoek doet over een heel kalenderjaar, dan moet het btw-bedrag dat je terugvraagt ten minste € 50 zijn.

Spek dus niet (onnodig) de staatskas van de andere EU landen, maar vraag de btw (op tijd) terug.

Heb je hulp nodig bij je belastingaangifte of bij het starten van je onderneming?

Met deze tips wil ik je helpen belasting te besparen of zelfs terug te krijgen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, de partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.zzpboekhoudkantoor.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Terug naar overzicht

Ronald Glasbergen

Ronald Glasbergen is partner van startersplatform ikwordzzper.nl en gecertificeerd zelfstandig belastingadviseur. Met zijn bedrijf Glasbergen Belastingadvies helpt hij (startende) zzp’ers de cijfers op orde te brengen en de vele belastingvoordelen die er voor zzp’ers zijn te benutten bij de belastingaangifte.

Bekijk hier zijn website of voeg hem toe via deze link.

 

Meer blogs van Ronald Glasbergen

1 maart 2017

In 2017 betaal je geen belasting tot een winst van € 26.832

8 juni 2015

In 5 stappen zelf je aangifte omzetbelasting indienen

27 maart 2015

5 tips om als zzp’er geld te besparen bij je belastingaangifte

23 februari 2015

Uren bijhouden levert aftrekpost van € 9.403 op

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord