• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:

Voordelen van jouw bedrijf online promoten

We zijn meer online dan ooit. Daarnaast doen we steeds meer online aankopen. Dit is al helemaal het geval sinds 2020, wanneer de winkels tijdelijk dicht waren en als resultaat iedereen hun producten online kocht. Een website starten hoeft niet moeilijk te zijn. Kies een geschikte domeinnaam, goedkope webhosting, een gemakkelijk programma om jouw website te ontwerpen en je hebt de basis al staan. Lees hieronder welke voordelen je kunt halen uit jouw bedrijf online promoten.

Jouw doelgroep targetten

Je kunt jouw gewenste publiek gemakkelijk targetten door ze online aan te spreken. Zo ben je ook niet meer afhankelijk van mensen die langs jouw vestiging lopen, en op basis van de etalage ervoor kiezen naar binnen te wandelen.
Let op: bepaal van tevoren wie jouw ideale doelgroep is, en maak dit zeer specifiek. Op deze manier kun je beter bepalen waar jouw doelgroep behoefte naar heeft. Richt jouw website zo in dat snel duidelijk is wat je er kunt vinden, en bezoekers gemakkelijk de juiste informatie kunnen krijgen.

Creëer bewustzijn

Is jouw doel bijvoorbeeld om meer mensen naar jouw vestiging te sturen? Een website kan daarbij helpen. Als het goed is heb je in dit geval jouw doelgroep gespecificeerd op jouw regio. Bovendien kun je online adverteren. Ook dit kun je zo specifiek maken als je zelf wilt. Je kunt gemakkelijk instellen dat je jouw advertentie enkel wilt laten zien in een bepaalde regio. Op deze manier kun je mensen bereiken die misschien niet regelmatig in jouw buurt te vinden zijn, maar wel in de omgeving wonen. Zo kun je mensen bewust maken van het bestaan van jouw vestiging.

Iets wat herkend wordt, wordt tevens eerder vertrouwd.

Jouw winkel uitbreiden

Aan de andere kant zou je juist meer mensen in een groter gebied kunnen bereiken door jouw services of producten online aan te bieden. De groeimogelijkheden zijn in principe eindeloos. Je kunt ervoor kiezen in heel Nederland te laten bezorgen, of zelfs internationaal uit te breiden. Tenslotte koopt 73% van de internetgebruikers in de Europese Unie wel eens online. Voldoende mogelijkheden dus.

Tip: Zou jij (in de toekomst) internationaal willen uitbreiden? Denk dan alvast na over de domeinextensie voor jouw website bij jouw domeinnaam kopen. In dit geval zal een .com- extensie bijvoorbeeld een beter idee zijn dan een .nl- extensie.

Herkenbaarheid

Zorg voor herkenbaarheid. Wanneer mensen jouw bedrijfsnaam of jouw producten al vaker online hebben gezien, resulteert dit in herkenning. Dit zorgt ervoor dat jouw bezoekers eerder geneigd zijn iets te kopen, aangezien het iets is wat ze al kennen. Iets wat herkend wordt, wordt tevens eerder vertrouwd.

Is jouw bedrijf al online te vinden? Laat deze kans zeker niet liggen!

Blogs

Terug naar overzicht
Lequal

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.