• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Voelen als een miljonair

Droom jij ook wel eens van vet veel geld verdienen? Dat het geld met bakken binnenkomt. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik me dit voorstel. Alleen al deze gedachte maakt mij blij. Ik realiseer mij echter dat de hoeveelheid geld die op mijn bankrekening staat an sich niet voelbaar is. Wat wel echt is, is dat gevoel van rijkdom. Hoe zou het zijn als je dat gevoel altijd kunt hebben en je je als miljonair kunt wanen? Dat lijkt me nou echt heerlijk.

Wist je dat hoe je over geld denkt ook bepaalt hoeveel geld jij creëert in je leven. Ga maar eens na: vind jij geld heel belangrijk dan is de kans groot dat je altijd op zoek bent naar meer. Als jij geld niet belangrijk vindt, dan zul je misschien (te) weinig geld hebben. Jouw visie op geld is dus van directe invloed op het financiële resultaat dat je bereikt. En nog veel belangrijker: je visie en gedachten over geld bepalen ook de voldoening die geld aan jou geeft.

De hoeveelheid geld die je hebt, zegt niets over hoe gelukkig je bent. Alle materiële zaken die we willen hebben (bijvoorbeeld een mooie auto of een groot bedrijf), willen we omdat ze invulling geven aan een dieper verlangen. Geld geeft je een gevoel van zekerheid, rust en vrijheid. En een groot bedrijf of een mooie auto geeft bijvoorbeeld erkenning, respect of zichtbaarheid.

Als je je richt op geld, zonder je bewust te zijn van het verlangen eronder, is het risico groot dat je oneindig door blijft zoeken. Wat je nastreeft, valt dan buiten jouw invloedssfeer en ligt altijd een stuk verder dan waar je staat. Pas als je je richt op het onderliggende verlangen, kun je het resultaat bereiken dat je wilt en zal dit resultaat je ook voldoening geven.

De clou van dit alles is: Als je je dus bewust wordt wat jouw verlangen is, kun je daar NU aandacht aan geven. En dan voel je je vandaag nog een miljonair. Richt je dus niet op geld, maar ga eens na welke elementen jou een gevoel van rijkdom geven. En hoe je deze vervolgens vandaag al aandacht kunt geven.

Voor mij betekent voelen als een miljonair: bevlogen zijn, weten waar ik voor sta en hoe en wat ik kan bijdragen aan anderen, iedere dag weer. Daarnaast vol vertrouwen zijn en leven (i.p.v. geleefd worden). En het gevoel en de overtuiging hebben dat ik stap voor stap op weg ben om ook echt een miljonair te worden.

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Madelon Dik

Madelon Dik

Madelon Dik is groeicoach en spreker. Met haar bedrijf Groei helpt Madelon je meer resultaat te behalen met een strategie die bij je past. Haar motto: In het midden van de trampoline spring je het makkelijkst, het lekkerst en het hoogst.

In 2012 kwam haar boek Groei doe-het-zelf uit. Daarin ontdek je als zzp'er in zeven stappen wat je echt wilt en wat je talent is. En hoe je dit vertaalt naar je bedrijf en een strategie waarmee je maximaal winst behaalt.

Volg haar op Twitter: @madelondik en bekijk haar website: www.madelondik.nl