• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Vijf tips om jouw zakelijke sprong te maken

Leven bij de waan van de dag, doorgaan op gebaande paden, geen tijd nemen om echt die verandering die je wilt door te zetten, je eigen oplossingen bedenken…. Herken je dit? Want dit is wat veel ondernemers doen.

We zijn druk, leven op ons eigen eiland, vinden allemaal het wiel opnieuw uit, luisteren niet naar de signalen dat als het moeizaam gaat dat het dus niet de weg is. We vragen nauwelijks om hulp en werken veel te weinig samen. Terwijl we met samenwerken en hulp vragen zoveel meer kunnen bereiken en het onszelf zoveel gemakkelijker en leuker maken.

Wanneer maak jij een zakelijke sprong? Dus niet een beetje aanpassen, maar echt een flinke stap zetten. Niet later maar nu? Dat vraagt moed! Want wat haal je overhoop? Mijn ervaring is dat vooruitgang altijd binnen je bereik ligt. Jij bent immers zelf je bedrijf en daarmee ben jij diegene die richting geeft aan je onderneming. Dus alle resultaten die jij boekt zijn een gevolg van de acties die je zelf in gang hebt gezet. Dit is goed nieuws! Want dat wil zeggen dat als jij in actie komt en verandert, ook jouw resultaten veranderen.

Wat je ook anders wilt. Je hebt een doorbraak nodig in je kijk op zaken. Want met je huidige visie, inzichten en aanpak kom je dus nog niet waar je zijn wilt. Stop dus met nieuwe oplossingen te proberen en harder te trekken. De enige manier om echt een groeisprong te maken begint bij jouw persoonlijke visie. Wie jij van binnen bent, is de oorzaak van wat jij naar buiten creëert. Wil je de output veranderen, start dan bij de input.

Zo heb ik afgelopen maanden mijn zakelijke sprong gemaakt. Ik wilde meer, echt meer. En dat meer zat hem met name in dat ik verlangde naar veel meer impact. Nog meer ondernemers laten stralen, nog meer mensen helpen in het herkennen van hun talent en helpen hoe je dit met je bedrijf verdienstelijk maakt. Dit verlangen uitspreken was stap één. Vervolgens erkennen dat als ik echt meer wil dat ik een doorbraak nodig had. En daar had ik hulp bij nodig. Want je kunt werken tot je een ons weegt, maar je ziet niet je eigen belemmeringen waar je jezelf klein onbewust klein houdt, tegenwerkt of handelt vanuit oude angsten. Maar als je het eenmaal ziet, waar je jezelf onbewust tegenhield, moet je om jezelf lachen. Dan vallen alle puzzelstukken op zijn plaats en maak je een sprong en creëer je de beweging die je echt wilt.

Inzichten die je wellicht helpen om jouw zakelijke sprong te maken:

  • Erken je diepere verlangens. Stel niet langer uit. Het komt echt niet vanzelf.
  • Neem verantwoordelijkheid voor elk resultaat wat jij creëert. Dit geeft jou het heft in handen om bij te sturen.
  • Zie alles wat moeizaam gaat of wat je energie kost als signaal dat dit niet de juiste weg is of de juiste keuzes zijn voor jou.
  • Kom in actie: kies voor verandering. Vind jezelf opnieuw uit. Krijg overzicht in wie je bent, wat je wilt en wat jouw unieke talent is. Omdat je dan op je best bent en in staat bent het meeste te bereiken.
  • Met hulp kom je verder. Je hebt een doorbraak nodig. Als het zo gemakkelijk was, had je het allang gedaan.
  • Doe het niet alleen. Samen gaat zoveel sneller. Zoek de mensen op van wie je leert en wie jou aanvullen.

In mijn visie is je bedrijf jouw middel om tot je recht te komen en te doen waar je goed in bent. Als alles klopt dan heb je klanten, omzet en krijg je energie van je werk. Heb je wel energie maar te weinig omzet. Of veel omzet maar geeft het je geen energie. Luister hier dan naar. Zie het als aanwijzing en kans en roep tot verandering.

Mijn motto luidt: In het midden van de trampoline spring je het makkelijkst, lekkerst en het hoogst. Ondernemen geeft zoveel meer plezier als alles klopt en je doet waar je werkelijk naar verlangt.

Wil jij een groeisprong maken met je bedrijf?

Van woensdagavond 10 tot en met vrijdag namiddag 12 juni ben je welkom deel te nemen aan de super krachtige en perfect tweedaagse op Texel. Deze dagen word je door een team van experts begeleid een zakelijke stap te zetten. Er is plek voor max. 10 deelnemers. Zie www.madelondik.nl/groeiprogrammas/

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Madelon Dik

Madelon Dik

Madelon Dik is groeicoach en spreker. Met haar bedrijf Groei helpt Madelon je meer resultaat te behalen met een strategie die bij je past. Haar motto: In het midden van de trampoline spring je het makkelijkst, het lekkerst en het hoogst.

In 2012 kwam haar boek Groei doe-het-zelf uit. Daarin ontdek je als zzp'er in zeven stappen wat je echt wilt en wat je talent is. En hoe je dit vertaalt naar je bedrijf en een strategie waarmee je maximaal winst behaalt.

Volg haar op Twitter: @madelondik en bekijk haar website: www.madelondik.nl