• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Vakantiegeld als ondernemer

De vakanties staan weer voor de deur. Waar gaat jouw vakantie dit jaar heen? Of ga jij je vakantie nog boeken? In loondienst zijn de meeste mensen voorzien van een extraatje in deze maand, namelijk het vakantiegeld! Voor een ondernemer is deze maand met vakantiegeld niet zo vanzelfsprekend.

Het plannen van een vakantie kan hierdoor weleens een financiële uitdaging vormen. Je bent als ondernemer namelijk zelf verantwoordelijk voor een extraatje om je vakantie te boeken. Factoring kan je helpen om dit extraatje te creëren in deze maand. Lees verder hoe factoring jou kan helpen om snel die heerlijke vakantie te boeken!

Vakantiegeld in loondienst

Een persoon in loondienst ontvangt in de periode rond mei/juni vakantiegeld. Vakantiegeld bedraagt vaak een percentage van 8% berekend over het bruto jaarinkomen. Vaak is dit geld een leuk zakcentje wat gebruikt wordt voor het boeken van een vakantie, gereserveerd wordt voor leuke uitjes of wat handig van pas komt bij de renovatie van de tuin die toch wel hard nodig is.. Waar je het ook voor gebruikt het is leuk om iets achter de hand te hebben voor de zomermaanden. Als ondernemer is dit niet vanzelfsprekend, want je moet zelf voor een buffer zorgen.

Vakantiegeld als ondernemer

  • Sparen
    Om als ondernemer zelf voor vakantiegeld te zorgen is plannen het antwoord! Maak berekeningen per opdracht of reserveer per maand een bedrag welke je apart zet als vakantiegeld spaarpot. Als ondernemer fluctueert jouw inkomen, dus het is van belang om een doel te stellen welk bedrag je apart wilt gaan leggen. Als ondernemer heb je het voordeel dat je zelf de keuze hebt welk bedrag je wilt gaan sparen als vakantiegeld.
  • Factoring
    Factoring biedt ook een mogelijkheid om jezelf vakantiegeld uit te betalen, want met behulp van factoring worden jouw facturen direct uit betaalt. Als je een mooie opdracht hebt afgerond en je stuurt de factuur de deur uit dan is er een grote kans dat je moet wachten op een betalingstermijn. Hierdoor kan het zijn dat jouw factuurbedrag pas na 30 dagen of soms wel 60 dagen wordt voldaan, en dat is als de opdrachtgever op tijd betaald! Erg vervelend, want dit kan nét het geld zijn wat je nodig hebt om die mooie aanbieding naar de Franse zon te boeken.

Naast dat je direct jouw factuur betaald krijgt biedt FreelanceFactoring je meerdere voordelen! Bij ons heb je geen omkijken meer naar het debiteurenbeheer, want deze nemen wij voor je over. Daarnaast verzekeren wij jouw facturen tegen het risico op faillissement van jouw debiteur.

Wil je ook snel die vakantie boeken? Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

juni
25
juni
26
Terug naar overzicht
Dominique van Maanen

Dominique van Maanen

Dominique van Maanen is werkzaam bij Freelance Factoring als Marketing & communicatie adviseur. Ongeacht de betalingstermijn van jouw opdrachtgever betaalt Freelance Factoring jouw factuur binnen 24 uur! Meer informatie vind je op www.freelancefactoring.nl.  

Lees hieronder meer blogs van Dominique van Maanen: