gasten online
Registreer en profiteer!
 

"Uw pincode, huissleutel en aandelenpakket graag!"

10 maart 2013

Misschien herinner je je Frits uit ons eerdere blog nog? Het type ondernemer dat de medewerker van de bouwmarkt uitlegt hoe die klopboor nou écht werkt, en denkt dat Apple pas echt succesvol was geweest als niet Steve Jobs maar hij aan het roer had gestaan. Een aansprakelijkheidsverzekering regelt hij natuurlijk ook zelf. Hoe moeilijk kan dat zijn?

Kwalitatief advies voorkomt problemen ICT-consultant Frits heeft het voor elkaar! Die gedroomde internationale opdracht is binnen. Hij bestelt een taalcursus bij de LOI, pakt zijn koffers en vertrekt voor zes maanden richting Frankrijk. Niets vergeten? Nee hoor, Frits heeft zelfs gedacht aan een aansprakelijkheidsverzekering. Al vindt hij deze natuurlijk niet écht nodig. Hij heeft niet voor niets een bv opgericht en is daardoor niet privé aansprakelijk.

Een ezel..

Maar Frits zou Frits niet zijn als hij niet wederom op eigen houtje op zoek gaat naar de beste en meest voordelige verzekering. Hoe ingewikkeld kan het tenslotte zijn? Van collega ondernemers heeft hij gehoord in ieder geval te moeten letten op:

●      Vrijheid van leveringsvoorwaarden;
●      Het meeverzekeren van juridische verweerkosten;
●      Een verzekerd bedrag van minimaal € 250.000,-

Dit is allemaal inbegrepen en Frits klikt op “Direct uw verzekering online afsluiten”, voert zijn rekeningnummer in en klaar is... Frits.

Merde!

Wie had dat ooit gedacht, Frits blijkt ook maar een mens en heeft toch een fout gemaakt. De software die hij heeft ontwikkeld en de afgelopen drie maanden heeft geïmplementeerd leidt tot chaos. Ook binnen de aangeboden hersteltermijn van twee maanden krijgt Frits de zaak niet op de rails. Wat begon als de start van een internationale carrière dreigt nu uit te lopen op één groot fiasco. De herstelkosten voor de opdrachtgever lopen inmiddels in de tonnen.

Geen nood..

Dankzij zijn bv is Frits gelukkig niet privé aansprakelijk en zal het thuisfront geen last hebben van zijn misstap. Tot blijkt dat de Franse opdrachtgever vindt dat er sprake is van wanbeleid en Frits daardoor wel degelijk aansprakelijk gesteld kan worden. Nog nauwelijks van deze koude douche bekomen belt Frits zijn verzekeraar om deze hele kwestie zo snel mogelijk achter zich te kunnen laten. Deze heeft echter heel slecht nieuws, er bestaat alleen dekking wanneer er gewerkt wordt conform Nederlands recht. De titel van dit blog klinkt absurd, maar is voor Frits nu realiteit.

Daar sta je dan. Zelfverzekerd, maar onverzekerd. Zal Frits het thuisfront nu ook online gaan informeren?

Kwalitatief advies voorkomt problemen

Bijna iedere zakelijke verzekering kun je tegenwoordig geheel zelf online sluiten. De zogenaamde direct writers (verzekeraars waarbij je zonder advies verzekeringen kunt afsluiten) kunnen je hier alles over vertellen. In de praktijk blijkt persoonlijke advisering cruciaal, vraag jezelf daarom altijd af:

●     Ken ik alle ins- en outs van het product?
●     Waar vind ik de beste prijs / kwaliteit verhouding?
●     Welk product biedt in mijn situatie de beste dekking?
●     En heb ik werkelijk een goede impact analyse gemaakt?

Kies bij het sluiten van een aansprakelijkheidsverzekering daarom voor een partij met een bewezen trackrecord, jarenlange ervaring en kennis van zaken.

AovXL is onderdeel van Kendall Mason

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

7 november 2016

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

22 februari 2016

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord