• Laatste update:
 • Plaatsingsdatum:

Top tien aftrekposten voor de (startende) zzp’er

Juist voor de zelfstandige ondernemer zijn er veel fiscale regelingen die jou geld opleveren. Als je hier niet van op de hoogte bent loop je de kans deze voordelen mis te lopen. In deze blog volgen tien aftrekposten die jou belasting kunnen besparen. 

 1. Zelfstandigenaftrek
 2. Startersaftrek
 3. MKB-winstvrijstelling
 4. Investeringsaftrek
 5. Oudedagsreserve
 6. Arbeidsongeschiktheidsverzekering
 7. Lijfrente/banksparen
 8. Willekeurige afschrijvingen
 9. Middeling
 10. Verliesverrekening

Er zijn er nog meer en over de volgorde valt te discussiëren, maar dat ze je geld besparen dat is één ding wat zeker is. Voor een nadere toelichting over een aantal van deze aftrekposten zie: Welke fiscale regelingen zijn er voor zzp'er?

In nog komende blogartikelen ga ik nog uitleggen hoe deze afzonderlijke aftrekposten werken. Voor een uitleg hoe een aantal van deze aftrekposten werken en hoe je tot een bedrag van € 21.107 aan winst in 2013 geen inkomstenbelasting betaalt, verwijs ik je naar een van mijn vorige artikelen.

Succes met je belastingaangifte!

Heb je hulp nodig bij je belastingaangifte? Met deze tips wil ik je helpen belasting te besparen of zelfs terug te krijgen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, de partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.zzpboekhoudkantoor.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Blogs

ZZP Agenda

mei
23
mei
28
Terug naar overzicht