gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Top tien aftrekposten voor de (startende) zzp’er

7 maart 2014

Juist voor de zelfstandige ondernemer zijn er veel fiscale regelingen die jou geld opleveren. Als je hier niet van op de hoogte bent loop je de kans deze voordelen mis te lopen. In deze blog volgen tien aftrekposten die jou belasting kunnen besparen. 

  1. Zelfstandigenaftrek
  2. Startersaftrek
  3. MKB-winstvrijstelling
  4. Investeringsaftrek
  5. Oudedagsreserve
  6. Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  7. Lijfrente/banksparen
  8. Willekeurige afschrijvingen
  9. Middeling
  10. Verliesverrekening

Er zijn er nog meer en over de volgorde valt te discussiëren, maar dat ze je geld besparen dat is één ding wat zeker is. Voor een nadere toelichting over een aantal van deze aftrekposten zie: Welke fiscale regelingen zijn er voor zzp'er?

In nog komende blogartikelen ga ik nog uitleggen hoe deze afzonderlijke aftrekposten werken. Voor een uitleg hoe een aantal van deze aftrekposten werken en hoe je tot een bedrag van € 21.107 aan winst in 2013 geen inkomstenbelasting betaalt, verwijs ik je naar een van mijn vorige artikelen.

Succes met je belastingaangifte!

Heb je hulp nodig bij je belastingaangifte? Met deze tips wil ik je helpen belasting te besparen of zelfs terug te krijgen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, de partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.zzpboekhoudkantoor.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Terug naar overzicht

Ronald Glasbergen

Ronald Glasbergen is partner van startersplatform ikwordzzper.nl en gecertificeerd zelfstandig belastingadviseur. Met zijn bedrijf Glasbergen Belastingadvies helpt hij (startende) zzp’ers de cijfers op orde te brengen en de vele belastingvoordelen die er voor zzp’ers zijn te benutten bij de belastingaangifte.

Bekijk hier zijn website of voeg hem toe via deze link.

 

Meer blogs van Ronald Glasbergen

1 maart 2017

In 2017 betaal je geen belasting tot een winst van € 26.832

8 juni 2015

In 5 stappen zelf je aangifte omzetbelasting indienen

27 maart 2015

5 tips om als zzp’er geld te besparen bij je belastingaangifte

23 februari 2015

Uren bijhouden levert aftrekpost van € 9.403 op

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord