• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Te weinig tijd? Wat een onzin

Zo veel te doen, ik heb tijd te kort, voel me helemaal opgefokt. Zo werd ik zondagochtend wakker. Het halve weekend al voorbij en de onrust gierde door mijn lijf. Al starend naar het plafond schoot de gedachte door me heen: "Madelon, doe normaal!"

Doe hier wat aan. Te weinig tijd is echt onzin, te veel activiteiten zul je bedoelen! Het is weer even tijd dat ik het heft in eigen handen neem, zodat ik mij goed voel en de voldoening uit alles haal.

Een kwestie van minder plannen, schrappen, uitstellen, afbellen, nee zeggen. Ik kan niet meer doen dan wat ik kan. Op deze manier geniet ik nergens van. Bovendien komt het de kwaliteit van wat ik moet doen nou ook niet echt ten goede.

Grappig: omgaan met je tijd en energie is net zoals omgaan met je geld. Eerst verdienen en daarna uitgeven voelt beter dan andersom: eerst uitgeven en daarna je geld terug moeten verdienen om weer op een nul-saldo te komen. Toch lijkt het alsof we wel zo met onze tijd en energie omgaan.

Pas uitrusten als we moe zijn. Het geeft toch meer voldoening om eerst een moment van rust te hebben, energie op te bouwen (kopje koffie, lekker sporten) en daarna in actie te schieten. Op deze manier voel je je altijd goed, hou je je ‘saldo’ boven de nul en ben je ook nog eens scherper en productiever.

Zo simpel, nu doen!

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Madelon Dik

Madelon Dik

Madelon Dik is groeicoach en spreker. Met haar bedrijf Groei helpt Madelon je meer resultaat te behalen met een strategie die bij je past. Haar motto: In het midden van de trampoline spring je het makkelijkst, het lekkerst en het hoogst.

In 2012 kwam haar boek Groei doe-het-zelf uit. Daarin ontdek je als zzp'er in zeven stappen wat je echt wilt en wat je talent is. En hoe je dit vertaalt naar je bedrijf en een strategie waarmee je maximaal winst behaalt.

Volg haar op Twitter: @madelondik en bekijk haar website: www.madelondik.nl