gasten online
Registreer en profiteer!
 

Te weinig tijd? Wat een onzin

19 november 2013

Zo veel te doen, ik heb tijd te kort, voel me helemaal opgefokt. Zo werd ik zondagochtend wakker. Het halve weekend al voorbij en de onrust gierde door mijn lijf. Al starend naar het plafond schoot de gedachte door me heen: "Madelon, doe normaal!"

Doe hier wat aan. Te weinig tijd is echt onzin, te veel activiteiten zul je bedoelen! Het is weer even tijd dat ik het heft in eigen handen neem, zodat ik mij goed voel en de voldoening uit alles haal.

Een kwestie van minder plannen, schrappen, uitstellen, afbellen, nee zeggen. Ik kan niet meer doen dan wat ik kan. Op deze manier geniet ik nergens van. Bovendien komt het de kwaliteit van wat ik moet doen nou ook niet echt ten goede.

Grappig: omgaan met je tijd en energie is net zoals omgaan met je geld. Eerst verdienen en daarna uitgeven voelt beter dan andersom: eerst uitgeven en daarna je geld terug moeten verdienen om weer op een nul-saldo te komen. Toch lijkt het alsof we wel zo met onze tijd en energie omgaan.

Pas uitrusten als we moe zijn. Het geeft toch meer voldoening om eerst een moment van rust te hebben, energie op te bouwen (kopje koffie, lekker sporten) en daarna in actie te schieten. Op deze manier voel je je altijd goed, hou je je ‘saldo’ boven de nul en ben je ook nog eens scherper en productiever.

Zo simpel, nu doen!

Terug naar overzicht

Madelon Dik

Madelon Dik is groeicoach en spreker. Met haar bedrijf Groei helpt Madelon je meer resultaat te behalen met een strategie die bij je past. Haar motto: In het midden van de trampoline spring je het makkelijkst, het lekkerst en het hoogst.

In 2012 kwam haar boek Groei doe-het-zelf uit. Daarin ontdek je als zzp'er in zeven stappen wat je echt wilt en wat je talent is. En hoe je dit vertaalt naar je bedrijf en een strategie waarmee je maximaal winst behaalt.

Volg haar op Twitter: @madelondik en bekijk haar website: www.madelondik.nl

Meer blogs van Madelon Dik

25 juni 2015

Stap uit de gouden kooi

26 mei 2015

Om zakelijk te groeien dien je je blinde vlek te doorbreken

30 april 2015

Vijf tips om jouw zakelijke sprong te maken

26 maart 2015

Ethische bom

25 februari 2015

Stagnatie is een kans

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord