gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Starten vanuit een parttime baan levert vaak belastingteruggaaf op

9 mei 2014

Als starter heb je doorgaans in het eerste jaar niet zo’n hoge winst of zelfs verlies vanwege investeringen. Als je weinig winst of zelfs verlies maakt en je voldoet aan het urencriterium van 1225 uur dan mag je de zelfstandigenaftrek als starter verrekenen met ander inkomen uit Box 1 van de inkomstenbelasting. Zoals het inkomen uit loondienst of een WW-uitkering.

Hoe werkt het?

Over het inkomen in loondienst is al door je werkgever belasting (loonheffing) ingehouden en door verrekening van de zelfstandigenaftrek is hierdoor per saldo te veel loonheffing ingehouden. Dit gedeelte kan je dan terugvragen bij je belastingaangifte.
Hierdoor loont het dus om te starten vanuit een parttime baan. Voorwaarde is wel dat je voldoet aan het urencriterium van 1225 uur. Voor meer informatie over het urencriterium klik hier.

Starten vanuit fulltime baan

Het kan ook een voordeel opleveren als je in het begin van het jaar een fulltime baan in loondienst hebt gehad en in de loop van het jaar bent gaan ondernemen. Als je kan voldoen aan het urencriterium en je maakt niet veel winst of hebt verlies heb je ook recht op verrekening van de zelfstandigenaftrek. Dit kan al zo duizenden Euro’s aan belastingteruggaaf opleveren.

Voordat je gaat beginnen bereken hoe je uitkomt met het urencriterium

Wat hierbij van belang is, is het moment van starten met jouw onderneming. Bereken voordat je start je te verwachten uren. Dan kan je uitrekenen op welk moment je ruim boven de 1225 uur komt, zodat je recht hebt op deze belastingkorting. Bij een verkeerde berekening van aantal uren kan je hierdoor duizenden Euro’s aan belastingteruggave mislopen.

Heb je hulp nodig bij je belastingaangifte of bij het starten van je onderneming?

Met deze tips wil ik je helpen belasting te besparen of zelfs terug te krijgen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, de partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.zzpboekhoudkantoor.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

Ronald Glasbergen

Ronald Glasbergen is partner van startersplatform ikwordzzper.nl en gecertificeerd zelfstandig belastingadviseur. Met zijn bedrijf Glasbergen Belastingadvies helpt hij (startende) zzp’ers de cijfers op orde te brengen en de vele belastingvoordelen die er voor zzp’ers zijn te benutten bij de belastingaangifte.

Bekijk hier zijn website of voeg hem toe via deze link.

 

Meer blogs van Ronald Glasbergen

1 maart 2017

In 2017 betaal je geen belasting tot een winst van € 26.832

8 juni 2015

In 5 stappen zelf je aangifte omzetbelasting indienen

27 maart 2015

5 tips om als zzp’er geld te besparen bij je belastingaangifte

23 februari 2015

Uren bijhouden levert aftrekpost van € 9.403 op

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord