• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Sociale media succesvol inzetten, hoe doe je dat?

Ik zie dat veel mensen enthousiast beginnen sociale media. Linkedin Company pagina aanmaken, een Facebook bedrijfspagina aanmaken, Twitter account. En dan zijn ze de eerste tijd nog vrij actief met het plaatsen van berichten. Maar na verloop van tijd wordt dit steeds minder, en minder en vaak zie je dan dat mensen gaan afhaken. Sociale media kost nou eenmaal tijd en het is niet iets wat je er zomaar bij doet! Hoe maak je nu een succes van het gebruik van sociale media. Ik geef je graag wat tips.

Het zakelijk inzetten van sociale media is onderdeel van een campagne. Van een marketing of communicatieplan. Heb jij een plan of doe je gewoon maar iets. Wanneer je werkt vanuit een plan dan blijft het  overzichtelijk en helder voor je.

TIP Maak een plan! Wat gaan we doen, wanneer, hoe, met wie, wat willen we bereiken, hoe gaan we het monitoren enzovoort.

Sociale media is een middel en dus geen doel! Als ik kijk naar sommige Twitter accounts en wat zij voor berichten uitzenden. Dan vraag ik me wel eens af, wat zou nou het doel zijn, wat deze mensen voor ogen hebben. Waarom Twitter je eigenlijk? Wat wil je ermee bereiken? En misschien nog belangrijker; wie?

TIP Schrijf dit voor je zelf nou eens op en hou het in gedachte als je een bericht opstelt. Zorg ervoor dat je je doelgroep aanspreekt met je berichten. Gebruik de juiste tone of voice.

Wie is je doelgroep en waar is je doelgroep aanwezig? Je kan natuurlijk heel enthousiast gaan twitteren of Facebook berichten plaatsen of een bord voor Pins maken. Maar gebruikt je doelgroep wel deze kanalen? Zoek eerst uit waar je doelgroep zit en wanneer ze online zijn. Dit kan je een hoop tijd schelen. Ga ze dan volgen en luister waar ze het over hebben. Kun je ergens op inspringen, ga dan zeker de interactie aan.

Wil je meer tips kijk dan op www.someservices.nl of volg me op diverse sociale kanalen.

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Mascha Santegoets

Mascha Santegoets

Mascha Santegoets is eigenaar van Masjo Social Media Services. Ze ontzorgt het MKB en zzp'ers op gebied van Social Media.

Verder is ze beheerder van de LinkedIn groep Freelance Opdrachten. Volg haar op Twitter via @masjo en blijf op de hoogte van haar tips.

Lees hieronder meer blogs van Mascha: