• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

SEO Quick Wins voor zzp’ers om goed van start te gaan in 2016

Wanneer deskundigen spreken over Search Engine Optimization hebben ze het vaak over ontelbare technische tips en trucs. Maar raak niet verwikkeld in een eindeloze checklist van ingewikkelde codes of het inwinnen van kostbare SEO-deskundigen. Hieronder een paar snelle tips die je kunnen helpen jouw resultaten in 2016 te verbeteren en geheel zelf een flinke boost aan je website te geven!

Content, content, en nog eens content

Door slim kiezen van trefwoorden is het mogelijk om door middel van deze ‘keywords’ op korte termijn de gewenste resultaten te behalen. Kortom: zet de trefwoorden aan het werk! Zoekmachines worden al slimmer in het aanbieden van echt waardevolle informatie aan surfers. Een pagina die alleen een hele hoop mooie en effectieve trefwoorden bevat, maar geen echte samenhang heeft, geeft niet meer het gewenste resultaat voor SEO. Deze ontwikkeling zal zich in de komende jaren alleen maar uitbreiden. Om indruk op zoekmachines te blijven maken, zal jouw site dus echte, up-to-date informatie moeten bevatten. Geef jouw online presence een boost door middel van bijvoorbeeld bloggen. De door jou gekozen trefwoorden moeten hierbij ook ingezet worden in de blogs op jouw website.

Hello, my name is....

Wat is jouw domeinnaam en hoe is deze te optimaliseren? Eigenlijk ligt het voor de hand, maar veel mensen denken er niet meteen aan: het kiezen van een goede domeinnaam opgebouwd uit de juiste woorden draagt meteen bij aan jouw online succes. De naam moet ook makkelijk te onthouden zijn voor gebruikers, en niet alleen voor de zoekmachines. Dit is een kwestie van balans.

Afbeeldingen

Zoekmachines kunnen geen tekstinhoud lezen die in plaatjes (GIF, JPEG, PNG, etc.), Flash elementen, JavaScript of andere scripttalen of multimedia bestandsformaten staan. Vooral bij het gebruik van JavaScript links voor website-navigatie, is het moeilijk(er) voor zoekmachines jouw webpagina te vinden.

Een paar simpele tips om de zoekmachines te helpen:

  • Geef een duidelijke, beschrijvende titel aan de afbeelding.
  • De titel van het plaatje moet rechtstreeks verband houden met het onderwerp van de pagina.

Zo is het makkelijker voor de zoekmachines de afbeelding te begrijpen en deze afbeelding aan de pagina te linken.

Controleer of de zoekmachines jouw website ook echt kunnen begrijpen
Waardevolle, informatieve content gaat verloren als er iets mis is met de codering. Er zijn een heleboel veelvoorkomende fouten die in een paar minuten te herstellen zijn.

  • Zijn de juiste HTML codes gebruikt op je webpagina's? Soms zitten er fouten in de codes, en hierdoor kan het gebeuren dat uw webpagina’s geen enkele betekenis hebben voor zoekmachines. Je kunt heel eenvoudig zelf de HTML code van jouw webpagina's controleren met een (gratis) online HTML validator tool. Optimaliseer resultaten door gebruik van juiste elementen. Ook dit kun je zelf controleren door middel van een online HTML optimizer tool. Dit soort tools geven soms ook voor jouw site relevante optimalisatie tips door middel van vergelijking van jouw site met andere, soortgelijke sites.

Kortom, met een beetje DIY, ook zonder een SEO expert te hoeven zijn, vallen er nog een hoop quick wins te behalen!

Blogs

ZZP Agenda

augustus
20
Terug naar overzicht
Romano Groenewoud

Romano Groenewoud

Romano Groenewoud leeft, eet, drinkt, slaapt en ademt zoekmachine optimalisatie. Daarnaast trekt hij als digitale nomade Zuidoost-Azië door om conferenties bij te wonen, te netwerken en kosten te drukken. Door deze twee passies te combineren kan Romano met SEO Geek de meest cutting edge zoekmachine optimalisatie campagne aanbieden die ondernemers helpt meer klanten te behalen via Google voor de scherpst mogelijke prijs.

Volg Romano op Twitter voor het nieuws en ontwikkelingen over SEO, internet ondernemen en locatie onafhankelijk werken: @SEOGeekNL.