gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Ook als zzp'er kun je innoveren

20 april 2017

Innovatie: wat betekent dat nu eigenlijk? Vaak denk je hierbij aan grote veranderingen die aanhaken op grote maatschappelijke ontwikkelingen. Meedoen met sociaal verantwoord ondernemen, milieuvriendelijke investeringen, verdergaande automatisering, nieuwe opleidingen, werken in de cloud et cetera.

Dat is natuurlijk allemaal belangrijk, maar naar mijn mening kun je beter in het klein innoveren. Waarom van die grootschalige zaken optuigen als je ook gewoon elke week een kleine verbetering kunt aanbrengen in je bedrijfsvoering? Zeker als zzp'er zijn die grotere zaken vaak te hoog gegrepen. Alleen al door de omvang van de verandering schuif je dit dan voortdurend voor je uit.

Hoe dan wel?

Probeer eens tien aandachtspunten te benoemen in je onderneming die volgens jou belangrijk zijn voor het succes van je bedrijf. Denk daarbij aan: social media, klantcontact, kwaliteit, risicobeheersing, evenwicht tussen werk en privé, gezondheid, e.d.

Benoem dan per aandachtspunt eens vijf eenvoudig te realiseren deelgebieden die, wanneer je deze aandacht geeft, het aandachtspunt sterk doen verbeteren. Bij gezondheid kan je denken aan: sporten, beetje op je voeding gaan letten, stoppen met roken, meer tijd voor je gezin, cursus timemanagement.

Het zijn slechts voorbeelden: voor jou gelden waarschijnlijk andere punten. Je kunt in een weekend deze aandachtspunten en deelgebieden prima benoemen. Tip: doe dat bijvoorbeeld eens samen met je partner!

Na afloop heb je dan 50 deelgebieden waar je aan zou kunnen werken. Pak elke week een deelgebied aan. Per week is dat goed te doen: het kost een kleine verandering in je gedrag, een kleine verbetering in je processen en na één jaar zal je versteld staan van de innovatie die je teweeg hebt gebracht in je bedrijf.

En dat met een relatief kleine inspanning. Elk jaar blijf je dat herhalen, met nieuwe aandachtspunten en deelgebieden. Zo innoveer je eenvoudig en haal jij je concurrenten in. Veel succes!

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

Gerrit van der Scheer

Gerrit van der Scheer is directeur bij Buro Freecon. (partner van ikwordzzper.nl) Bij Buro Freecon wordt uitgebreid aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van je administratie. Daarbij letten de specialisten vooral op juiste toepassing van de fiscale wetgeving, volledigheid van de administratie en consistentie met eerdere jaren. Aangevuld met fiscaal en juridisch advies zorgen ze voor een zo laag mogelijke belastingdruk.

Gerrit zou het leuk vinden als je met hem linkt via zijn LinkedIn-profiel.

Meer blogs van Gerrit van der Scheer

4 augustus 2017

Eens per jaar belastingaangifte doen als zzp'er

16 juni 2017

SBR, kredietrapportages en hoe zit het met je PKI?

23 mei 2017

Kies een administratie-kantoor dat bij je past!

8 januari 2020

Kan ik als zzp'er zelf online boekhouden?

28 maart 2017

Bewaarplicht: wat zijn de regels en hoe werkt het?

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord