• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Netwerken, je doet zaken met de mens. Niet met het bedrijf

Afgelopen zondag was ik voor het eerst bij een Formule1 race in Hockenheim. In één woord fantastisch! Brullende auto's, 150.000 bezoekers en een geweldige atmosfeer. Helaas viel dit bezoek niet onder de noemer "Netwerkgids Nederland op bezoek bij...". Op het gebied van netwerken gebeurde er wel iets interessants.

Afgelopen zondag was ik voor het eerst bij een Formule1 race in Hockenheim. In één woord fantastisch! Brullende auto's, 150.000 bezoekers en een geweldige atmosfeer. Helaas viel dit bezoek niet onder de noemer "Netwerkgids Nederland op bezoek bij...". Op het gebied van netwerken gebeurde er wel iets interessants.

Netwerken is natuurlijk een breed begrip. De meeste mensen denken al gauw aan een businessclub of een hele hoop verbindingen tussen verschillende computers. Netwerkgids Nederland definieert een netwerk als een groep ondernemende mensen, die gezamenlijk geen gemeenschappelijk doel nastreven. In het vak op de tribune, waar onze gereserveerde stoelen stonden, kwamen op aparte manier verbindingen tot stand.

De situatieschets. Samen met een goede vriend zat ik in het afgesloten vak op de tribune met spanning te wachten op het komende vierwieler geweld. Om 08.00 uur streken wij neer op onze plaatsen. Om mij heen verzamelden zich een keur aan mensen. Duitsers, Nederlanders, Ferrari aanhangers, McLaren fans, 60 plussers, kinderen, kakkers, bouwvakkers,  je kunt het zo gek niet verzinnen. En deze mensen bleven mijn vaste buren tot 16.00 uur. Gezellig. Ik kom voor de Formule1, deze keer niet om te netwerken. En toen gebeurde het. De gillende auto's, de oorverdovende stilte na afloop van elke race, zorgde voor conversatie. Van professionele reviews over de races als ware zij een kloon van Olav Mol, het levensverhaal van een vader en zoon die dit evenement aangrepen om de onderlinge banden te versterken, tot het uitleggen in steenkolen Duits wat Netwerkgids Nederland voor een geweldige organisatie is. Ongeacht de achtergrond, de gemeenschappelijke Formule 1 deler zorgde voor prachtige gesprekken, naast de activiteiten op de baan.

Het is erg eenvoudig deze vertaalslag te maken naar netwerken. Waarom kies jij als werkgever en werknemer voor een netwerk die aansluit op jouw passie? In de zoekgids staat een businessclub die alleen rockconcerten bezoekt Golffanaten sluiten zich aan bij een golfclub met business-to-business bijeenkomsten om passie te combineren met zakelijk nut. Kijk nu eens waar jouw passie ligt. Voetbal? Jouw vak? Computers? Filosofie? Geloof? Het Netwerkersboek van Peter Klink en Elisabeth Pak (verkrijgbaar in de winkel op onze website) besteden met succes aandacht aan het leggen van het eerste contact. Een heel moeilijk onderdeel. Door het kiezen van jouw grootste persoonlijke passie en een bijpassende club met gelijkstemde mensen, ben je een grote stap dichter bij succesvol netwerken en kun je nog beter een netwerkorganisatie zoeken die bij jou past. Je doet zaken met de mens. Niet met het bedrijf.

O ja, het spreekt voor zich dat ondergetekende zich aanbevolen houdt voor een netwerk op het gebied van Formule1 en overige vormen van auto(racen). Ik maak hierover graag een verslag "Netwerkgids Nederland op bezoek bij..."!

En voor de liefhebbers, vind je op de videopagina de start van de Formule1 van afgelopen zondag ter ondersteuning aan dit artikel.....

Door: Rens Tanis

Blogs

ZZP Agenda

augustus
20
Terug naar overzicht

Rens Tanis

Rens Tanis is de oprichter van Netwerk Gids Nederland en zet zich in om het vak Netwerken te innoveren en stimuleren. 

Lees hieronder meer blogs van Rens: