gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Mijn verzekeraar keert gelukkig niet uit

14 april 2014

Veel ondernemers zien verzekeraars als hun vijand. Die andere partij, die wel premie wil vangen, maar niet wil uitkeren. Vorige week lieten we zien dat dit beeld niet klopt en dat de meeste verzekeraars bijna altijd gewoon uitkeren. Toch is er ook wat te zeggen voor een verzekeraar die zijn best doet om niet uit te keren.

Een verzekeraar die zijn best doet om niet uit te keren? Hoe kan dat nou goed zijn? Laten we kijken naar het grotere plaatje. Zowel je verzekeraar als jij hebben er belang bij dat jij gezond blijft. Een uitkering is leuk, maar gezondheid is veel belangrijker, want niemand gaat voor zijn plezier achter de geraniums zitten.

Gezamenlijk belang

Er is dus een gezamenlijk belang. De verzekeraar wil jou gezond houden en zal er alles aan doen om dat te bereiken. Een fijne bondgenoot, toch? Voorkomen is beter dan genezen.
Dit betekent dat een verzekeraar je echt niet laat doorwerken als je niet meer kunt – hij zou wel gek zijn, want straks ben je permanent arbeidsongeschikt! Dit betekent ook dat hij je alle middelen zal bieden om snel weer volledig gezond te worden. Dat is in het belang van jullie beiden, teamwork, dus.

Preventie

Het is daarom belangrijk om voor een verzekeraar te kiezen die aan preventie doet. De belangen zijn voor hen groot en ze zullen niet gierig zijn in hun ondersteuning.

Een voorbeeld:

Een DGA van een handelsonderneming ontwikkelt nekklachten. Een scan velt het definitieve oordeel: drie nekhernia’s, een operatie is nodig. Tijdens de operatie wordt een zenuw permanent beschadigd, waardoor functieverlies in de linkerarm het gevolg is.
De ondernemer wendt zich uiteraard tot zijn verzekeraar. Deze constateert dat meneer niet fysiek beperkt is in het uitoefenen van het eigen beroep, echter alles gaat nu wel in een veel lager tempo. Op kosten van de verzekeraar wordt daarom het volgende geregeld:

  • Het kantoor werd ergonomische heringericht.
  • Een headset voor de telefoon op kantoor, thuis en mobiel (tegelijkertijd schrijven en bellen met een arm bleek nu eenmaal erg lastig).
  • De auto werd aangepast, want veiligheid en bedieningsgemak staan natuurlijk voorop.

Had je je niet verzekerd, dan kon je nu je spaarrekening gaan plunderen. Of mocht je aankloppen bij je ‘lotgenoten’ binnen het broodfonds. Nu kan je blijven werken en is er een verzekeraar die voor je zorgt. Want als de klachten verergeren en het echt niet meer gaat, krijg je die uitkering natuurlijk alsnog.

Weer geen uitkering

En misschien zijn er nog steeds wantrouwende ondernemers die nu zeggen: ‘Zie je wel, komen de verzekeraars er toch weer onderuit. Hoeven ze niet uit te keren.’ Dat is waar. Maar je blijft wel aan het werk en je zaak blijft draaien. En dat is toch wat iedere ondernemer het liefst wil?
 
Vraag je adviseur naar de preventieve diensten bij de verschillende verzekeraars.

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

7 november 2016

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

22 februari 2016

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord