• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Mijn ervaring met Microsoft Continuum

Een poosje geleden hebben we op kantoor een Microsoft Continuum besteld. Het idee: binnen een paar seconden van je mobiel een vaste computer maken. Ik mocht het apparaatje testen, en ik deel mijn ervaring graag met jou! Je kunt een fan van Apple zijn, helemaal weg zijn van een Linux-distributie als Ubuntu, of gek zijn op Microsoft. De strijd tussen de fans met verschillende voorkeuren loopt soms hoog op.

Haters gonna hate… of misschien toch niet?

Een poosje geleden hebben we op kantoor een Microsoft Continuum besteld. Het idee: binnen een paar seconden van je mobiel een vaste computer maken. Ik mocht het apparaatje testen, en ik deel mijn ervaring graag met jou! Je kunt een fan van Apple zijn, helemaal weg zijn van een Linux-distributie als Ubuntu, of gek zijn op Microsoft. De strijd tussen de fans met verschillende voorkeuren loopt soms hoog op.

Bij het horen van het woord Apple, Linux, of Microsoft gaan je haren recht overeind staan. Een kille rilling schiet over je rug en een paar vreselijke gedachten schieten door je hoofd. So to speak.

Haters gonna hate?

In deze strijd is er een automatische en directe reactie op producten van je favoriete, of juist niet zo favoriete bedrijf. Toch zijn de reacties op het Microsoft Continuum hier op kantoor erg positief. Zelfs liefhebbers van Apple en Linux lijken hun standpunten even opzij te zetten bij het zien van het gigantische gemak (en een leuke film op Netflix die via Microsoft Continuum op mijn scherm te zien was).

Hoe werkt Microsoft Continuum

Simpel. Pak je Continuum Dock en koppel een beeldscherm, toetsenbord en muis aan het kleine apparaatje. Je neemt je Microsoft Lumia met Windows 10. Je steekt de stekker van Microsoft Continuum in je mobiele telefoon en je wacht een paar seconden.

*poef* Windows. Met grote ogen van ongeloof staar ik naar mijn scherm. Nu al? Ik kijk nog een keer goed en beweeg de muis wat twijfelachtig. Ja, de cursor beweegt toch echt… Een kleine glimlach verschijnt op mijn gezicht. Ik klik wat rond en open een aantal verschillende applicaties. De glimlach op mijn gezicht veranderd in een gigantische grijns. Een kreet van overweldigende positiviteit ontglipt me bijna. Ik moet me inhouden, want de collega’s naast me zijn hard aan het werk. Of dat dacht ik, want inmiddels heeft een groepje collega’s zich inmiddels al om mijn bureau gevormd.

Maar waarom?

Een grote vraag voor zo’n klein apparaatje. Waarom wil je nou zo’n ding? Werken kan ik ook wel op mijn laptop en mijn Smart-TV kan prima films afspelen. Het mooie aan Microsoft Continuum is dat je altijd je eigen computer bij je hebt. Waar je ook bent, je mobiele telefoon zit in je broekzak. Alle bestanden, contacten, foto’s en favorieten staan op je broekzak-computer. Met Microsoft Continuum verander je deze broekzak-computer binnen een paar seconden in een volwaardig werkstation.

Applicaties

Een veelgehoorde klacht is dat er nog zo weinig werkende applicaties zijn voor Microsoft Continuum. Alle applicaties moeten een stuk voorbereiding doorgaan, voordat ze beschikbaar worden in het Continuum Dock. Een veel gelezen beredenering is dat er op deze manier wordt gezorgd dat de bruikbare applicaties zich ook aan verschillende schermformaten kunnen aanpassen.

Dit zorgt ervoor dat de beschikbare applicaties op dit moment voornamelijk van Microsoft zelf zijn. Office 365 werkt bijvoorbeeld vlekkeloos. Het is voor nu nog even wachten op applicaties als WhatsApp (want wie wil dat niet op zijn computer bij kunnen houden), Candy Crush en een remote desktop app (waar inmiddels al wel een bèta-applicatie voor beschikbaar is).

Een stapje verder

Microsoft neemt het ‘altijd en overal’ met Microsoft Continuum een stapje verder. Altijd en overal kun je je mobiele telefoon veranderen in een futuristisch voelend werkstation. Ben je veel onderweg voor je werk of heb je een liefde voor reizen, dan biedt dit kleine apparaatje een uitkomst. Zelfs als je geen oprolbaar toetsenbord en een kleine muis meeneemt, kun je nog heerlijk met je mobiel muizen en toetsenborden achter een groot scherm met een HDMI-aansluiting. Je telefoon wordt tijdens het ‘computeren’ meteen opgeladen en je kunt direct weer verder wanneer dit nodig is.

Heel kort samengevat zijn de mogelijkheden oneindig en is mijn ervaring tot nu toe erg positief. Natuurlijk hoop ik op updates en meer applicaties die in combinatie met het Continuum Dock samenwerken. Toch ben ik al erg tevreden met het gemak, de snelheid en stiekem ook wel de superkwaliteit van de films via Netflix ;).

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Floris Jan Gerrits

Floris Jan Gerrits

Floris Jan is supportmedewerker bij Yourhosting.

In de zes jaar bij Yourhosting heeft hij op veel verschillende afdelingen gewerkt. Begonnen als Medewerker Technische Helpdesk 1e lijn, heeft hij onder andere stappen als systeembeheerder en Medewerker Technische Helpdesk 2e lijn gemaakt. Met zijn jarenlange ervaring is hij tegenwoordig een van de Office 365-specialisten.

Volg Yourhosting ook op Twitter, LinkedIn en Facebook.

OneDrive voor Bedrijven
Blog - Floris Jan Gerrits

OneDrive voor Bedrijven

Office 365 groter dan Google Apps
Blog - Floris Jan Gerrits

Office 365 groter dan Google Apps