gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Meer opdrachten dankzij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

27 mei 2014

Met een BAV hoef je nooit meer bang te zijn voor een schadeclaim. Maar wist je dat een BAV de zzp’er ook meer kans geeft op een opdracht? Drie zaken waar je absoluut op moet letten wanneer je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit.

Wat is een BAV?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert je ervan dat je nooit hoeft te dokken als je eens een foutje maakt. En dan hebben we het niet over de laptop van je opdrachtgever waar je per ongeluk op ging zitten, dat dure maatpak dat je verpestte of dat hypermoderne kopieerapparaat dat je molde. Voor die ongelukjes is er de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
 
Een BAV is er voor schade die voortvloeit uit je beroepspraktijk. Advies dat verkeerd uitpakt. Kosten die je opdrachtgever maakt omdat je die collectieve pensioenverzekering voor alle medewerkers niet stop hebt gezet. De echte grote dikke vette problemen dus.

Aanvullende voordelen van de BAV

Heb je wel eens aan tafel gezeten met een opdrachtgever die een BAV verplicht stelt? Die kans wordt steeds groter. Steeds meer opdrachtgevers doen dit. Zonder BAV kun je die mooie opdracht dus wel eens mislopen.
 
Ook overkoepelende beroepsverenigingen stellen hun leden steeds vaker verplicht om een BAV af te sluiten. Ze moeten wel. Nieuwe Europese wet- en regelgeving stelt dat ondernemingen die diensten aanbieden binnen de EU in beginsel een BAV (of andere financiële garantie) dienen te hebben.
 
Met een BAV heb je als zzp’er dus meerdere voordelen. Maar waar moet je nou specifiek op letten als je een dergelijke verzekering sluit?

1. Prijs

Uiteraard beginnen we dit lijstje met de kosten. Een goede BAV hoeft niet duur te zijn, zeker niet als je op zoek gaat naar een collectieve aanbieder. Inkoopkracht betekent immers korting, zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat.
 
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (afhankelijk van beroepsgroep) hoeft niet meer dan 20 tot 25 euro per maand te kosten, soms zelfs nog minder. Toch handig als je daarmee die ene felbegeerde opdracht kan binnenhalen.

2. Inlooprisico

De meeste zzp’ers sluiten niet meteen een BAV af. Dat klinkt logisch. Er moet natuurlijk eerst geld verdiend worden. Ben je al een tijdje werkzaam, let er dan op dat sommige verzekeringen het inlooprisico niet afdekken.
 
Stel je sluit een verzekering af en je krijgt een paar maanden later een claim over een opdracht waar je twee jaar geleden aan werkte, dan zou het fijn zijn als die ook gedekt is. Zorg er dus voor dat je inlooprisico onbeperkt afgedekt is en je niet meer verrast kan worden door die ene vergeten jeugdzonde.

3. Maatwerk- of standaardverzekering?

Standaardproducten zijn vaak voordeliger, maar scheren alle ondernemers over een kam. Het totaalplaatje, inclusief een up-to-date C.V., kopie algemene voorwaarden en uittreksel KVK, levert een meer compleet beeld op. Een beeld dat resulteert in een maatwerkoplossing. Een oplossing waarbij je je verzekerd weet van kwalitatieve dekking mocht je onverhoopt toch de fout in gaan!
 
Uiteraard zijn er meer zaken waar je rekening mee moet houden. Een goed adviseur verdiept zich in jouw situatie en biedt de beste oplossing.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

aovXL

aovXL is een onderdeel van Kendall & Mason welke al meer dan 50.000 hoger opgeleide ondernemers verzekerd van een goede collectieve verzekering. Via deze blog geven ze meer informatie over verzekeringen of stellen actuele onderwerpen aan de kaart. Bekijk ons collectief met aovXL en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Lees hieronder nog meer interessante blogs van het team van aovXL:

Meer blogs van aovXL

7 november 2016

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig?

18 oktober 2016

Misverstanden over de AOV

22 februari 2016

Die knie wil niet, maar de rest doet het nog

3 september 2015

AOV-markt in spagaat

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord