• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Makkelijk geld verdienen?

Administratie bijhouden levert geld op!Door een up to date administratie te voeren kan je duizenden euro’s aan belasting terug krijgen. In deze blog geef ik twee tips.

 

Tip 1: uren bijhouden

Uren bijhouden is voor de meeste zzp'ers niet leuk, maar het kan je wel duizenden Euro’s opleveren. Als je in een jaar 1225 uur aan je onderneming besteedt (en je bent echt ondernemer) dan heb je recht op de zelfstandigenaftrek (en in sommige gevallen ook startersaftrek). Zie mijn blog Geen inkomstenbelasting tot een winst van € 21.107,- voor meer informatie over wat het kan opleveren.

Welke uren vallen onder het urencriterium?

Onder het urencriterium vallen zowel de directe als de indirecte uren. Denk hierbij aan social media, het lezen van dit blog, jouw administratie bijhouden en ook de reistijd naar zakelijke afspraken. Je komt eerder op dit aantal uren dan je denkt. Lees meer informatie over het urencriterium.

Uren bijhouden gaat steeds makkelijker

Je uren kan je in Excel bijhouden of een ander (boekhoud)programma. Daarnaast zijn er ook diverse apps om dit bij te houden. Even googelen en je komt er al een aantal tegen. Het wordt je steeds makkelijker gemaakt.

Tip 2: bijhouden van zakelijke kilometers

Rij je zakelijke kilometers in je privé auto? Hou vanaf 1 januari je zakelijke kilometers bij en verdien 0,19 cent per km. Deze kosten mag je aan je eigen onderneming declareren. Denk bij zakelijke kilometers ook aan ritten naar netwerkbijeenkomsten zoals Open Coffee’s, rit naar je boekhouder etc.

Heb je hulp nodig bij het berekenen van je fiscale voordelen?

Met deze tips wil ik je helpen belasting te besparen of zelfs terug te krijgen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, de partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.zzpboekhoudkantoor.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Blogs

ZZP Agenda

februari
28
Terug naar overzicht