gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Makkelijk geld verdienen?

20 januari 2014

Administratie bijhouden levert geld op!Door een up to date administratie te voeren kan je duizenden euro’s aan belasting terug krijgen. In deze blog geef ik twee tips.

Tip 1: uren bijhouden

Uren bijhouden is voor de meeste zzp'ers niet leuk, maar het kan je wel duizenden Euro’s opleveren. Als je in een jaar 1225 uur aan je onderneming besteedt (en je bent echt ondernemer) dan heb je recht op de zelfstandigenaftrek (en in sommige gevallen ook startersaftrek). Zie mijn blog Geen inkomstenbelasting tot een winst van € 21.107,- voor meer informatie over wat het kan opleveren.

Welke uren vallen onder het urencriterium?

Onder het urencriterium vallen zowel de directe als de indirecte uren. Denk hierbij aan social media, het lezen van dit blog, jouw administratie bijhouden en ook de reistijd naar zakelijke afspraken. Je komt eerder op dit aantal uren dan je denkt. Lees meer informatie over het urencriterium.

Uren bijhouden gaat steeds makkelijker

Je uren kan je in Excel bijhouden of een ander (boekhoud)programma. Daarnaast zijn er ook diverse apps om dit bij te houden. Even googelen en je komt er al een aantal tegen. Het wordt je steeds makkelijker gemaakt.

Tip 2: bijhouden van zakelijke kilometers

Rij je zakelijke kilometers in je privé auto? Hou vanaf 1 januari je zakelijke kilometers bij en verdien 0,19 cent per km. Deze kosten mag je aan je eigen onderneming declareren. Denk bij zakelijke kilometers ook aan ritten naar netwerkbijeenkomsten zoals Open Coffee’s, rit naar je boekhouder etc.

Heb je hulp nodig bij het berekenen van je fiscale voordelen?

Met deze tips wil ik je helpen belasting te besparen of zelfs terug te krijgen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, de partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.zzpboekhoudkantoor.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Terug naar overzicht

Ronald Glasbergen

Ronald Glasbergen is partner van startersplatform ikwordzzper.nl en gecertificeerd zelfstandig belastingadviseur. Met zijn bedrijf Glasbergen Belastingadvies helpt hij (startende) zzp’ers de cijfers op orde te brengen en de vele belastingvoordelen die er voor zzp’ers zijn te benutten bij de belastingaangifte.

Bekijk hier zijn website of voeg hem toe via deze link.

 

Meer blogs van Ronald Glasbergen

1 maart 2017

In 2017 betaal je geen belasting tot een winst van € 26.832

8 juni 2015

In 5 stappen zelf je aangifte omzetbelasting indienen

27 maart 2015

5 tips om als zzp’er geld te besparen bij je belastingaangifte

23 februari 2015

Uren bijhouden levert aftrekpost van € 9.403 op

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord