• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Maak je dienst zichtbaar voor je klanten

Een dienst kun je niet beetpakken en is niet zichtbaar. Jouw financieel advies bijvoorbeeld speelt zich af in de hoofden van mensen. Hetzelfde geldt voor jouw coachtraject; ook dat kan je klant niet oppakken of zien. Lever je als zzp'er een dienst en wil je daarmee meer klanten trekken, dan is het belangrijk dat je (een stukje van) je proces zichtbaar maakt voor klanten. In deze blog vertel ik hoe je dat kunt doen.

Als ik zeg dat je je dienstverlening zichtbaar moet maken, bedoel ik dat je een stukje van jouw dienstverlening vertaalt in een (kennismakings)product. Voor mijn klanten is het veel duidelijker als ik zeg: ‘Ik geef je een 6-stappenplan waarmee je een pitch kan maken’, dan dat ik zeg: ‘Ik coach je om jezelf zichtbaar te maken’.

Zo’n 6-stappenplan kun je letterlijk vasthouden. Je kunt er iets mee doen (pitch) en het laat je klant kennismaken met je dienstverlening. Maar hoe pak je dit nu aan?

Stap 1) Je klant begint met een probleem en eindigt met een oplossing. Beschrijf dit proces in 6 tot maximaal 10 stappen.

Stap 2) Geef je proces een naam, bijvoorbeeld het ‘10 stappen marketingplan’

Stap 3) Maak een foto of filmpje van je product en maak jezelf hiermee zichtbaar

Voorbeelden van een kennismakingsproduct

Afhankelijk van de dienst die jij aanbiedt, kun je allerlei kennismakingsproducten bedenken. Enkele voorbeelden:

Opruimplan: In 10 stappen van chaos naar overzicht op je bureau

Social media template voor bescheiden mensen: In 10 stappen van niet durven naar doen op sociale media.

Veel succes! En heb je hulp nodig? Kijk dan op mijn website www.tijdvooruwbedrijf.nl en kies voor een gratis online gesprek om jouw dienst zichtbaar te maken. 

Blogs

ZZP Agenda

augustus
20
Terug naar overzicht
Riëtte Bol

Riëtte Bol

Mijn naam is Riëtte Bol van Tijdvooruwbedrijf.nl. Ik werk als zakelijke coach en help (bescheiden) professionals om makkelijker te ondernemen. Spreekt deze blog je aan? Meer blogs vind je op www.tijdvooruwbedrijf.nl